Lifestyle Trucuri culinare

Alimentele servite la cina ne pot ajuta sa avem un somn mai linistit

Alimentele servite la cina ne pot ajuta sa avem un somn mai linistit
Ceea ce mancam la masa de seara poate face diferenta intre un somn linistit si o noapte agitata, plina de vise urate. Somniferele, desi eficace, nu reprezinta o solutie pe termen lung pentru programul nostru de odihna, singura alternativa viabila ramanand tot cea naturala, adica alimentatia corecta.

Exista pe piata, la momentul actual, si unele remedii naturiste pentru un somn linistit, care isi fac treaba relativ bine, dar mai potrivite pentru a ne pregati organismul in vederea repausului de noapte sunt alimentele bogate in magneziu si calciu, cu efecte dintre cele mai pozitive asupra programului normal de somn.

Servind la cina lapte simplu sau in combinatii diverse, cartofi piure sau cartofi dulci, migdale, carne de curcan sau mese de legume bogate in calciu si magneziu ne putem pregati adecvat organismul pentru somn, efectele aparand de obicei la cateva ore de la consumarea ultimei mese a zilei.

Melatonina si serotonina sunt alte substante cu rol pozitiv in relaxarea organismului si inducerea somnului, iar cerealele integrale, secara, ovazul, rosiile, ardeii grasi, ciresele, bananele, semintele de in si de floarea-soarelui si o serie de condimente precum mustarul, coriandrul, schinduful etc. contin aceste substante si sunt potrivite pentru crearea de meniuri variate la cina.

Lista alimentelor complet naturale care favorizeaza somnul mai ales atunci cand se consuma la o dieta regulata este mul…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu