Educatie Lifestyle

Admiterea la facultate, diferita din acest an

Admiterea la facultate, diferita din acest an

Vesti pentru liceenii ce se pregatesc sa vina pe bancile facultatilor. Notele din liceu ar putea fi luate din nou in calculul mediei de admitere la facultate.  Prevederea face parte din ordinul privind organizarea admiterii la facultate pentru anul universitar 2013-2014, care a fost publicat joi in Monitorul Oficial.

In ordinul publicat in data de 18 aprilie în Monitorul Oficial se mentioneaza  la Art. 12 – (3) ca "La calculul mediei generale de admitere la studii universitare de licenta si de master pot fi luate in considerare notele de la probele de bacalaureat, media de la bacalaureat, licenta si/sau notele din anii de studii, după caz, conform propriei metodologii". 

Ministrul Educatiei, Remus Pricope afirma :“Este o posibilitate. Decizia apartine universitatilor. Eu cred ca dacă legea nu interzice, Ministerul nu trebuie sa  introduca  astfel de restrictii".
Speram ca in acest an rata de promovabilitatea a examenului de Bacalaureat sa ne surprinda iar facultatile sa aiba bancile ocupate de tineri mult mai  responsabili. 
 
 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu