Lifestyle Sport

Activitati sportive antrenante recomandate copiilor vostri

Activitati sportive antrenante recomandate copiilor vostri

In functie de varsta si de preferintele lor aparte, copiii se pot bucura din plin de miscarea fizica in aer liber, pentru ei o viata cat mai activa raspunzand la modul cel mai practic surplusului de energie care trebuie obligatoriu consumata in mod constructiv si, pe cat posibil, organizat.

Desigur ca nu este simplu sa identifici imediat abilitatile speciale ale copilului tau care sa il ajute in practicarea unui sport de performanta sau doar de placere, dar pas cu pas, copiii vor descoperi ei insisi ce le place si ce isi doresc sa practice pe viitor in plan sportiv.

Cei de varsta foarte frageda pot, de exemplu, sa gaseasca de-a dreptul distractive exercitiile pe salteaua de antrenament, tumbele si sariturile, baletul, putin aerobic, dansul sau la fel de haioase pot fi si exercitiile in aer liber de tipul paselor scurte cu mingea, alergarile usoare cu familia sau mersul pe tricicleta. Nu in ultimul rand, miscarea fizica in parcul de joaca este mereu preferata copiilor, aici putandu-se alege intre scranciob, tobogan, balansoar sau platformele rotative cu scaune sau cu caluti.

De la varsta de 6-7 ani, copiii se pot orienta usor catre sporturile "serioase", acum cele mai recomandate fiind artele martiale, fotbalul, gimnastica, inotul, tenisul de camp si alte jocuri de echipa unde se pot testa pe viu abilitatile lor si se poate decide in cunostinta de cauza daca cei mici pot sau nu urma o cariera de profesionist in domeniul sportiv preferat. Sportul de placere este insa mult mai recomandat la aceasta varsta, iar copiii pot fi incurajati sa diversifice aria lor de interes, in acest fel ei descoperind si singuri ce le place si ce nu.

Incepand cu varsta de 8-9 ani, copiii pot deja trece catre exercitii care implica si sedinte la sala de forta sau alte exercitii menite sa dezvolte armonios musculatura lor in formare, abia acum putandu-se recomanda inscrierea la un club de profesionisti unde copilul sa practice sportul preferat, in paralel putandu-se incerca si alte activitati la fel de solicitante precum drumetiile la munte, putin alpinism, ciclismul, schiul, patinajul si multe alte activitati sportive antrenante.

Important pentru copilul vostru este mai mult decat orice ca acesta sa se deprinda de la o varsta frageda cu practicarea de miscare fizica, sa faca exercitiile favorite cu maxima placere si, in timp, sa invete sa isi organizeze si sa isi puna in valoare talentele speciale, acolo unde este cazul.

Indiferent daca odorul vostru va opta sau nu si pentru sportul de performanta, este puternic recomandat pentru sanatatea si dezvoltarea sa armonioasa sa practice de mai multe ori pe saptamana multa miscare fizica, doar asa voi, ca parinti, asigurandu-va ca ati facut ceea ce trebuia si din acest punct de vedere pentru a va vedea copilul crescand mai puternic, mai plin de incredere in sine si … mai sanatos.