Lifestyle Trucuri culinare

7 secrete pentru un tort delicios



Uneori dorim sa ne incercam talentele in bucatarie, poate
chiar sa facem un tort pentru familie sau pentru cineva
in mod special si dorim ca acesta sa fie super delicios.
Insa nu intotdeauna dorintele noastre sunt ascultate si
de cele mai multe ori dupa ce reusim sa umplem bucataria
cu fum, facem rapid o comanda la cea mai apropiata cofetarie.
In randurile de mai jos sunt cateva sfaturi ce va vor
ghida in a obtine un tort foarte bun.

1. Fructele si siropul din fructe
Adauga intre balturile tortului fructe (in special bananele
si portocalele) acestea dau savoare si o consistenta delicioasa,
iar pentru a insiropa blaturile apelati cu incredere la
sucul obtintul din fructe.

2. Hartia de copt
Aceasta nu trebuie sa lipseasca mai ales atunci cand pui
blatul pentru tort la copt, hartia se pune in tava in
care se va adauga compozitia. Ea ajuta ca aluatul sa nu
se lipeasca de tava, elimina golurile nedorite din forma
tortului si poti astfel sa scoti tortul cu usurinta cand
e gata (nu uita, indeparteaza hartia dupa ce blatul sa
racit).

3. Temperatura
Atentie sa menti o temperatura constanta nu foarte ridicata
pentru a evita ca partea exterioara sa se coaca, dar in
interior aluatul sa fie inca crud, sau ca blatul sa se
arda. Supravegheaza in permanenta tava de copt pentru
a fi sigura ca acesta creste cum trebuie.

4. Nu-l lasa in cuptor mai mult decat trebuie
In primul rand tortul nu este cozonac asa ca nu astepta
ca, culoarea lui sa devina maronie ca un semn ca blatul
este copt. Culoarea ce arata ca acesta este gata este
de galben-auriu, iar cand se obtine acesta culoare deschide
cuptorul si cu ajutorul unei scobitori inteapa blatul,
daca acesta se poate scoate cu usurinta si nu ramane nici
o firmitura de aluat lipita de betisor inseamna ca este
gata.

5. Lasa-l 10 minute
Dupa ce este gata si il scoti din cuptor lasa-l pentru
cel putin 10 minute pentru a se raci si astfel compozitia
sa isi intareasca structura inainte de a-l taia, altfel
risti ca atunci cand il tai sa se rupa bucati de blat
stricand forma acestuia.

6. Glazura de faina
Foarte putine persoane stiu de acest truc folosit de bucatarii
profesionisti, dureaza doar cateva minute dar merita efortul.
Se pun cateva linguri de faina intr-un bol si apoi se
adauga apa cat sa se obtina o compozitie foarte usoara,
cu aceasta se unge tot tortul. Glazura de faina este un
strat protector pentru tort mai ales daca acesta este
facut cu ceva timp inainte de fi servit, este si o baza
ideala pentru compozitia ce va fi pusa atat in interior
dar si pentru frisca sau ciocolata cu care este acoperit
si ce va fi ca un lipici ce il va mentine, nepermitand
glazurii sa se prelinga de pe tort stricand astfel aspectul.

7. La frigider cu tine
Dupa ce este imbracat, aranjat, cosmetizat cu tot ce trebuie,
pentru ca acest tort sa arate excelent trebuie pus la
frigider pentru cateva ore bune inainte de a fi servit,
pentru ca structura sa se intareasca si totodata pentru
a permite diferitelor arome sa se amestece iar atunci
cand va fi servit sa se poata taia cu usurinta.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu