Lifestyle Trucuri culinare

6 tipuri de cafele



Hai sa aruncam o privire la 6 din cele mai populare tipuri
de cafele, si cum trebuiesc ele savurate.

Espresso
Espresso este un tip de cafea tare, obtinuta prin trecerea
aburului prin boabele de cafea, la presiune inalta, intr-o
masina de espresso. Un espresso perfect va avea o spuma
aurie-maronie, groasa, la suprafata. Daca aceasta spuma
este cum trebuie sa fie, zaharul va pluti cateva secunde
la suprafata atunci cand este adaugat cu lingurita.

Espresso este punctul de pornire pentru mai multe tipuri
de cafea, precum capucino, insa multi impatimiti insista
ca aceasta cafea tare sa fie bauta ca atare, eventual cu
putin zahar.

Cum il serviti? Cu putin zahar. Scurt inseamna
mai putina apa, deci mai concentrat, iar lung, cu mai multa
apa, intr-o cana mai mare, este mai diluat.
Varietati: adaugati-i spuma de lapte si o sa obtineti espresso
macchiato. Espresso corretto se obtine adaugand un strop
de lichior sau cognac.

Cappucino
Aceasta bautura extrem de populara poate tine loc si de
desert. La baza este un espresso, caruia i se adauga lapte
si spuma.

Cum il serviti? Se obisnuieste adaugarea de cacao
pulbere, sau de ciocolata neagra rasa pe deasupra.
Cappucino Ice este o bautura extrem de racoritoare pe timp
de vara.

Americano
Americano se obtine amestecand un espresso cu o cana de
apa. Se presupune ca numele a aparut de fapt ca o insulta
la adresa modului in care americanii isi diluau la inceputuri
espresso pentru a il putea bea.

Cum il serviti? De obicei se serveste cu zahar
si lapte, insa adevaratii cunoscatori insita sa se lase
la o parte laptele, pentru a putea aprecia mai bine gustul
si aroma espresso-ului.

Caffe latte

O caffe latte este formata dintr-o parte espresso si 3 parti
lapte.

Cum o serviti? Cu o prajitura alaturi, este o parte
importanta din micul dejun.

Caf au Lait
Aceasta populara bautura frantuzeasca este similara Caffe
Latte, insa in loc de espresso se foloseste cafea normala.
Este considerata o forma mai slaba a celei de mai sus.
Cum o serviti? De obicei, indulcita cu zahar.

Caf Mocha (Mochachino)
Caf Mocha este un cappucino sau o Caffe Latte la care a
fost adaugat sirop de ciocolata. Retele pot insa varia in
functie de cafenea, uneori obisnuindu-se sa fie folosit
sirop de caramel (in acest caz numindu-se Caramel
Macchiato
).

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu