Evenimente Go out

Zdob si Zdub, cap de afis la cea de-a doua editie Fish Eye FEST!

Zdob și Zdub, cap de afiș la cea de-a doua ediție Fish Eye FEST!The Amsterdams, Loungerie II, The Kryptonite Sparks, DJ K-lu & Zdob și Zdub completează lista artiștilor care vor face show în cea de-a doua ediție a festivalului de artă și pescuit Fish Eye FEST. Acesta se va desfășura pe durata weekend-ului 3-4 iulie 2015 în Vama Veche, iar intrarea este liberă! Ești gata pentru o experiență de neuitat?

Evenimentul este organizat de către Asociația Ad Patres!

Un line-up pentru toate gusturile, două scene, zeci de performance-uri, artă contemporană și delicii culinare dobrogene cu aromă de pește la grătar. Iată ce promite cea de-a doua ediție Fish Eye FEST. De cu seară până la răsărit, în spațiul vibrant de la malul mării vor avea loc expoziții, ateliere, spectacole de teatru și proiecții de filme de artă. Un exercițiu de reinventare a dinamicii zonei costiere sud dobrogene în jurul comunităților locale de pescari, Fish Eye FEST militează pentru valorificarea patrimoniului natural și cultural al zonei Dobrogea Sud în vederea relansării economiei locale.

 Desfășurată la început de mai, prima ediție Fish Eye FEST a adunat în aceeași boemă și etern controversată Vama Veche aproximativ 15 000 de participanți în cele două zile de festival, care au dansat prin ploaie într-o atmosferă electrizantă, au cântat și au petrecut până în zori. Pe lângă multă muzică bună în aer liber, ediția de debut Fish Eye FEST a inclus teatru pe plajă, ateliere, seminarii culturale și proiecții de filme cu și despre pescari, iar workshopurile de artă culinară au făcut deliciul gurmanzilor.

Link video Line-up Fish Eye FEST, ediția 2:

https://www.youtube.com/watch?v=0kOjwfdCtNw

 LINE-UP:

THE AMSTERDAMS

The Amsterdams este o formație indie rock românească, înființată în anul 2005. Componența actuală îi cuprinde pe Andrei Hațegan (voce, clape), Ovidiu Bejan (chitară, backing vocals), Augustin Nicolae (bass, backing vocals), Andrei Ungureanu (chitară) și Chris Olsman (tobe). De-a lungul timpului, formația a concertat în țări precum Marea Britanie, Franța, Spania, Olanda, Italia, Ungaria sau Cehia, în deschiderea unor nume ca The Cranberries, Handsome Furs sau Wolf Parade, ceea ce înseamnă că e musai să nu-i ratăm pe băieți în cea de-a doua ediție Fish Eye FEST. Cu siguranță show-ul o să fie unul exploziv!


THE KRYPTONITE SPARKS

„Înviem simțuri și organe de mult uitate,

Ne dizolvăm ușor în sânge, adrenalină,

Electrizăm sinapsele dintre sunet și emoții,

Putere să trezim o nație dacă țipam cu toții…”

Te-au convins? The Kryptonite Sparks reprezintă un power-trio incandescent din Botoșani, o combinație eterogenă de hard rock, alternative, blues, funk și avant-prog. Cu prima suflare în 2010, băieții au recreat aroma britanică a anilor 70, condimentată de groove. Un melanj de modernism și simbolism extras din subcultura indie, cu aftertaste picant de avangardă. La începutul anului 2015 au primit premiul pentru „Cel mai bun debut” în cadrul evenimentului Metalhead Awards, deci sunt foarte buni!


LOUNGERIE II
Loungerie II a apărut în octombrie 2011. Trupa reprezintă o fuziune progresivă, susținută de o atmosferă ritualistică, fraze indie rock și varii sensibilități jazz. Ceea ce pare pentru unii o trupă independentă esoterică este, de fapt, un cvintet motivat de atitudine DIY și susținut intensiv prin concerte live. Cu forțe proprii au lansat un EP în 2012, urmat, în 2013, de primul album de studio, „Devaro”. După cum se poate observa, trupa e pusă pe fapte mari! ￿

 

DJ K-LU
K-LU este un dj și producător din Timișoara, prezent pe scena electronică încă din anul 2005, pomovând genuri muzicale ca funk, hip hop și breaks . Cu un stil unic, bazat pe tehnici de turntablism, iese ușor în evidență prin seturile sale dinamice presărate cu diverse momente speciale, menite să aducă un plus de bună dispoziție pe ringul de dans. Face parte din mai multe proiecte și trupe, alături de care a concertat în cadrul unor festivaluri de jazz, pe scena Filarminicii din Timișoara sau în afara țării. Cool!

 

ZDOB ȘI ZDUB
Un nume cu o asemenea notorietate nu prea mai are nevoie de prezentare. Moldovenii care formează cea mai populară trupă de rock alternativ de peste Prut s-au cunoscut în anul 1994, iar de atunci nu au făcut decât să evolueze și să cucerească publicul cu piese care au ajuns celebre la nivel european. Trupa Zdob și Zdub a concertat în peste 20 de țări, a cântat în deschiderea unor trupe super celebre, cum ar fi Red Hot Chilli Peppers, Linkin Park sau The Garbage și promit ca pe data de 3 iulie să facă un show cum nu s-a mai văzut în Vama Veche! Abia așteptăm!

 

Celelalte nume confirmate în festival sunt:

YELLLOW
Trupa YellLow a luat naştere prin fuziunea a două concepte opuse: yell (digital, sharp) şi low (bass, down tempo). Trupa se încadrează în aria muzicii electronice, conţinând o mulţime de elemente stilistice, de la trip-hop la experimental, pop, alternativ, dub, soul. Formată din Andi (clape, samples si FX), Luiza (voce), Radu (bass) şi Alex (tobe), trupa YellLow este cunoscută pentru piese precum Crimson, Scream sau Word Around Town. They Yell Low! Confident!

 

GRIMUS
Înfiinţată în 2005, trupa clujeană de rock alternativ a lansat mai multe piese, printre care Solitude, In a Glimpse, Backseat Driver, Confused, Insanity, Started, Face the Light, Vanity, In your Eyes, Nature Falls.

Când spui Transilvania, te gândeşti automat la un loc misterios, care exercită un farmec aparte. Datorită nenumăratelor poveşti, acest tărâm din inima României stârneşte mai multe emoţii decât oricare. Iar Grimus e trupa care livrează cel mai bine coloana sonoră a unui astfel de loc.

 

VELOSONICS
Velosonics este o formaţie bucureşteană de rock alternativ care la frageda vârstă de un an a dezvoltat deja dinţi (în versuri), umblă (deocamdată în interiorul graniţelor ţării) şi nu numai că vorbeşte, dar are tupeul să şi cânte (fiecare la ce se pricepe mai bine, respectiv:  Adrian Spier – voce, Marius Acsintoaie – chitară, Andrei Niculescu– chitară, Flavius Fabian – bass şi Cristian Prihotca – tobe). Elementele care caracterizează Velosonics sunt: play-uri mioritice, perfect pop, producţie impecabilă, sunet curat şi sound British.

 

TRAVKA
Trupa TRAVKA a apărut la Focșani în primăvara anului 2002. Componența actuală îi include pe George Gâdei (voce), Alexei Ţurcan (chitară, samples), Misha Gâlcă (chitară şi bass) şi Cristi Chirodea (tobe). Din 2003, trupa a fost pusă in lumină, din ce în ce mai tare, prin apariţiile la diferite televiziuni, prin concertele susţinute în faţa a mii de oameni şi prin festivalurile la care a luat parte.

 

GOLAN
Sound-ul eclectic ce înglobează influenţe muzicale din zona bossa nova, samba şi electro i-a transformat rapid pe cei de la GOLAN în vedete incontestabile ale scenei muzicale româneşti. Alex, Mihai si Ernesto, pe scurt GOLAN, şi-au făcut debutul muzical în urmă cu un an, şi, contrar numelui nu foarte cuminte pe care îl poartă formaţia, băieţii sunt artişti cu suflet cald, ascunşi în spatele unui costum rebel. Piesa “Promises” a cunoscut un succes online fantastic, nu doar în România ci şi la nivel European. Folosind instrumente live&sampling, cei trei aduc exact stropul de emoţie şi căldura necesare în zona electronică de azi.

 

Fish Eye Fest este un eveniment organizat de către Asociația Ad Patres

Fish Eye Fest este un proiect co-finanțat prin Programul Operațional de Pescuit 2007-2013.

www.fisheyefest.comwww.facebook.com/FishEyeFest

 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu