Filme Go out

Underworld: Awakening 3D – Vampirii revin

Underworld: Awakening 3D – Vampirii revinPentru cel de-al patrulea film din seria „Uderworld”, producatorii au ales sa foloseasca tehnologia 3D, pentru a face publicul sa se simta mai in „mijlocul actiunii”, printre vampiri si lycani. Kate Beckinsale isi reia rolul ca Selene si apar, evident, noi personaje pentru a completa disparitiile survenite de la ultimul film al francizei care a aparut in 2006 („Underworld Evolution”). Scenele de urmarire si lupte ocupa mult mai mult din timpul peliculei decat in cele anterioare, dar si povestea este mult mai saraca in evenimente si destul de previzibila. Selene se trezeste dupa 12 ani in care a fost tinuta la rece la propriu, in suspensie criogenica. Reuseste sa scape din cladirea corporatiei Antigen in care se afla si isi aminteste ca fusese capturata de oameni in timpul razboiului de exterminare a vampirilor si lycanilor pe care oamenii il incepusera cu 12 ani in urma. Vampirita incepe sa aiba tot felul de viziuni ciudate si ajunge intr-o cladire unde intalneste un alt vampir, pe David (Theo James), apoi afla de existenta fiicei sale Eve (India Eisley), fiinta hibrida.

Antigen este o companie care pretinde ca incearca sa gaseasca un antidot impotriva virusului care transforma oamenii in vampiri si lycani, insa nu este decat o acoperire pentru Dr. Jacob Lane (Stephen Rea) si fiul sau, lycani care vor sa creeze de fapt o substanta cu efect de imunizare a propriei rase impotriva argintului. Pentru a-si indeplini scopul, Lane are insa nevoie de sangele hibrid al lui Eve, datorita caruia fiul sau Quint (Kris Holden-Ried) a devenit un „super lycan”. Previzibil, acestia o vaneaza pe fata. Selene este cea care trebuie sa-si salveze fiica si cu ajutorul sangelui ei nemuritor il salveaza si pe David.

Ajutata de un om, detectivul Sebastian (Michael Ealy), Selene, care are capacitatea de a suporta lumina soarelui, reuseste sa distruga o mare parte a companiei Antigen si sa isi elibereze iubitul, pe Michael Corvin, care se afla si el in suspensie criogenica. Urmeaza alte lupte: Eve cu Dr. Lane care si-a injectat din sangele ei si incerca sa fuga, iar Selene cu monstruosul Quint. Reusind sa omeare cei doi malefici lycani, grupul format din Selene, Eve, David si Sebastian se reuneste si il cauta pe Michael, care dispare. Finalul este, evident, deschis: Selene se hotaraste sa il gaseasca pe Michael si sa recucereasca lumea din mainile lycanilor si oamenilor, pentru a reface rasa vampirilor.

Desigur, fanii lui Kate Beckinsale vor fi incantati sa o vada din nou in actiune, mai ales ca efectele 3D sunt cele care condimenteaza filmul. Bonus, apare micuta Eve, la fel de hotarata si razboinca precum mama ei. In plus, soundtrackul este cu siguranta una dintre cele mai bune parti ale filmului, iar iubitorii de rock il vor savura din plin, printre artistii din playlist numarandu-se Evanescence, Linkin Park, The Cure, Lacuna Coil, Aesthetic Perfection si altii.

Desi criticile au fost in mare parte negative pana acum, pelicula se poate mandri cu nota 7.2 pe IMDb. Din acest motiv, le recomand celor care si-au propus sa-l vada, sa vizioneze inainte celelalte trei filme ale francizei, pentru o imagine completa a povestii.

Cosmina Imbrea

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu