Filme Go out

Un suflet prins intr-un trup mort – After.Life

Un suflet prins intr-un trup mort – After.LifeImormantarea ta va fi in doua zile. In curand vei fi inchisa intr-un sicriu si ingropata in pamant”.

Cine hotaraste cand e timpul sa mori?

Fie ca e vorba de cauze naturale, produse de un accident sau de alti factori, nimeni nu se asteapta sa fie pus fata fata in fata cu momentul in care stie ca nu va mai deschide ochii a doua zi.
Dupa Moarteeste un film care incearca sa surprinda toate etapele unei astfel de situatii, deci nu va asteptati la o tona de actiune sau un film horror pentru ca nu este asa.

Este un film psihologic care ne aduce fata in fata cu teama primordiala a mortii si a fricii de necunoscut. Noua si in viata reala ne este frica sa acceptam anumite lucruri sau situatii mai ales atunci cand nu sunt in favoarea noastra. Ce am mai putea spune de clipa in care esti pus sa iti accepti propria moarte cand tu simti ca fiecare fibra din tine e plina de viata?

Cristina Ricci interpreteaza rolul unei tinere care trece printr-o perioada dificila, nu isi mai gaseste locul nicaieri, inclusiv in bratele propriului iubit ce planuieste sa o ceara de nevasta. In urma unui accident de masina ea se trezeste la pompele funebre unde Eliot Deacon (Neeson) are se pare un dar special de a vorbi cu mortii si de a-i ajuta intr-un fel ca acestia sa poata intelege ce li se intampla si intr-un fel sau altul sa se impace cu ideea ca sunt morti. Desi are clipele sale in care pare exasperat de munca pe care o duce si de “fitelemortilor, el isi duce pana la sfarsit indatoririle.

Cristina Ricci petrece o mare parte a filmul inchisa si mai mult goala, cu o expresie de om nevinovat care nu intelege ce i se intampla. Finalul nu este unul de happy-end! Data insa fiind si ideea filmului nu ar avea cum pentru ca uneori nici in viata reala nu ai parte de un sfarsit fericit.

foto Wikipedia

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu