Evenimente Go out

Transylvania Horse Show, langa Sighisoara

Transylvania Horse Show, langa SighisoaraA IV-a editie Transylvania Horse Show, cel mai cunoscut Concurs Hipic International din Romania, are loc la sfarsitul acestei saptamani, in perioada 2-4 mai. La fel ca si in anii anteriori, evenimentul dedicat sporturilor ecvestre si iubitorilor de cai se desfasoara intr-un peisaj idilic, in apropierea unuia dintre cele mai bine pastrate orase medievale din Europa, Sighisoara (pont: cei 16 km de la Sighisoara la Prod pot fi parcursi cu bicicleta).

Concurenti si suporteri din 19 tari vor participa in acest weekend la Transylvania Horse Show, in satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighisoara), intr-un peisaj de vis, recomandat de ghidul "Lonely Planet" ca fiind printre primele locuri din lume unde sa calaresti ca turist.
Ajuns la cea de-a IV-a editie, evenimentul aduce in Romania atat concurenti din strainatate cat si oficiali ai lumii ecvestre internationale, prezenta lor fiind garantia faptului ca evenimentul se desfasoara conform standardelor internationale. Federatia Ecvestra Internationala este reprezentata de delegatul tehnic, Andrew Griffiths din Marea Britanie, iar arbitrul belgian Michel Van Gerwen este presedintele juriului. Competitia include concursuri de dresaj, obstacole si cross-country dar si demonstratii de atelaje si alte momente surpriza pregatite de organizatori.
Una dintre noutatile editiei 2014 este faptul ca romanii care nu vor ajunge anul acesta la Prod, in sufletul competitiei, vor putea viziona pe postul TVR 1 transmisiuni in direct a unora dintre cele mai spectaculoase probe. In calitate de co-producator al evenimentului, TVR 1 va transmite  live sambata intre orele 15:30 si 16:00 si duminica intre 15:30 si 17:00. Retrospectiva fiecarei zile va putea fi vazuta si la Telejurnalul de la orele 20:00.
Fiecare dintre cele 3 zile de concurs va incepe la orele 09:00 si se va inchide in jurul orelor 17:30. Programul il gasiti aici:  http://www.horseshow.ro/ro/program-general

De ce sa-ti petreci mini-vacanta de 1 mai la Transylvania Horse Show?
Daca inca mai ai nevoie de motive pentru a fugi in inima Transilvaniei macar pentru un weekend prelungit, iti reamintim ca orasul Sighisoara a fost declarat in anul 1999 monument protejat de UNESCO si ca este pe lista Patrimoniului Mondial. Datorita arhitecturii sale remarcabile, a pozitiei dominante si a ambiantei geografice, orasul a fost supranumit inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea "Perla Transilvaniei".
In drum catre locul desfasurarii Transylvania Horse Show 2014  poti vizita salba de biserici fortificate din zona, tur desemnat "Cel mai de succes circuit turistic din Romania" in 2013.
Organizatorii Transylvania Horse Show 2014  ii invita sa petreaca un weekend de poveste in inima naturii atat pe cei pasionati de cai cat si pe cei care isi doresc sa cunoasca mai bine tainele calariei. Iata cateva variante de cazare in zona: http://www.horseshow.ro/ro/cazare     

Competitia Oficiala:

Transylvania Horse Show gazduieste 3 tipuri de competitii oficiale, completate zilnic de o serie de demonstratii spectaculoase si evenimente adiacente.
1.Concurs Complet International (CCI) este o etapa pregatititoare pentru Campionatele Balcanice ce vor avea loc in Bulgaria, la jumatatea lunii mai, ultima editie a acestora desfasurandu-se anul trecut in Romania, in cadrul Transylvania Horse Show. La aceasta disciplina de Proba Completa concurentii profesionisti vor avea de parcurs 3 probe: dresaj, obstacole si cross-country. Punctul culminant al Concursului Complet International il reprezinta proba de Cross-Country, la care concurentii si caii lor au de parcurs contra cronometru un traseu dificil, lung de 3.600 metri, cu 39 de obstacole naturale precum santuri, bazine cu apa, busteni si alte obstacole din lemn masiv. Concursul este organizat in colaborare cu Federatia Ecvestra Romana (FER) si Federatia Ecvestra Internationala (FEI).
2. Cupa Romaniei la Concurs Complet – categoria Novici, sectiunea din competitie care se adreseaza cailor si concurentilor in curs de afirmare, cu mai putina experienta in competitiile ecvestre de proba completa. Traseul de cross-country pentru acesta proba masoara 1.500 metri si numara 17 obstacole naturale. Organizatorii au introdus aceasta sectiune pentru a incuraja sportivii sa se indrepte spre aceasta disciplina deosebit de spectaculoasa, dar totodata foarte riscanta.
3. Concurs International Universitar, “Cupa Natiunilor pentru Studenti” (“AIEC Student Riders Nation Cup” – Romania 2014), este organizat in colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociatie de acest gen din lume. La aceasta sectiune participa studenti din toata lumea care vor concura la 2 probe: dresaj si sarituri obstacole. Transylvania Horse Show a primit premiul "Concursul anului" pentru editiile 2011 si 2012 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers).
In cadrul acestui concurs caii sunt pusi la dispozitie de catre organizator. Concurentii au la dispozitie doar 5 minute pentru a se acomoda cu caii inainte de a intra in terenul de concurs. Caii sunt foarte bine antrenati si trebuie sa corespunda standardelor competitionale. Alegerea celor 48 de cai pusi la dispozitie de catre organizatori exclusiv pentru aceasta proba implica testarea unui numar foarte mare de cai de sport care apartin celor mai mari cluburi ecvestre din tara.
Caii provin de la baze hipice din Bucuresti, Cluj, Tagu Mures, Timisoara si de la clubul gazda, Cross-Country Farm prin asociatia ecvestra HipoHouse. Numarul total al concurentilor si suporterilor straini depaseste 100 de persoane, cel mai mare numar de participanti din strainatate inregistrat de-a lungul celor 4 editii organizate pana acum. Foarte multi dintre studentii calareti participanti la aceasta sectiune concureaza cu succes si in calitate de calareti profesionisti in alte competitii ecvestre de nivel foarte ridicat, in tari cu renume in sportul hipic.
In premiera, anul acesta, spectacolul ecvestru va fi condimentat cu demonstratii spectaculoase de atelaje cu 2 cai sustinute de sportivi profesionisti, atelaje cu ponei si alte momente inedite pregatite de organizatori.
Transylvania Horse Show este organizat de Cross-Country Farm cu sprijinul Federatiei Ecvestre Romane si al Federatiei Ecvestre Internationale.
 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu