Filme Go out

Transformers: Dark of the Moon – mai multi roboti, mai multa galagie

Transformers: Dark of the Moon - mai multi roboti, mai multa galagieDestul de controversata, cea de-a treia pelicula a francizei "Transformers" continua povestea robotilor extraterestri si a tanarului lor prieten Sam Witwicky interpretat de Shia LaBeouf. In varianta 3 D de data aceasta, lupta dintre Autoboti si Decepticoni continua cu desfasurari de forte mai impresionante angajate intr-o batalie care dureaza in cea mai mare parte a celor doua ore si jumatate cat dureaza filmul.

Mai bine realizat din punct de vedere tehnic decat primele doua filme, mai plin de roboti, de zgomot si de distrugeri, "Dark of The Moon" esueaza in privinta povestii, care este la fel de lipsita de consistenta ca si in cele doua parti anterioare. Totul porneste cu o rememorare a momentului istoric in care primul om a pasit pe luna. Evenimentul este prezentat insa dintr-o noua perspectiva, misiunea trimisa de americani pe luna avand scopul de a investiga prabusirea unei nave extraterestre pe satelitul planetei noastre.

Inceputul pare deci promitator, insa cam asta ramane cea mai interesante parte a filmului, deoarece subiectul nu se dezvolta foarte mult. Nava de pe luna se dovedeste a fi una care a reusit sa scape din celebra batalie initiala dintre Autoboti si Decepticoni. Descoperirea navetei scoate la iveala planul robotilor rai de cuceri Pamantul si iminenta unui nou razboi care ameninta sa distruga lumea oamenilor. II regasim pe deja celebrii Autoboti Optimus Prime si Bumblebee si pe maleficul Decepticon Megatron, alaturi de noul robot Sentinel Prime, care se dovedeste a fi de partea raufacatorilor.

De partea umana a distributiei au loc cateva schimbari: Sam (Shia LaBeouf) are o noua iubita. Bruneta Mikaela (Megan Fox) este inlocuita cu unul dintre ingerasii Victoria's Secret, modelul Rosie Huntington-Whiteley in rolul lui Carly. Aparitia blondei a fost criticata intens de cei care aveau asteptari mai mari decat un fizic de model de la rolul iubitei lui Sam.

Filmul beneficiaza si de prezenta unor noi celebritati: John Malkovich este Bruce Bezos, seful lui Sam (care nu reuseste sa se angajeze decat pe un post de la biroul de corespondenta) si Patrick Dempsey in rolul lui Dylan Gould, seful lui Carly. In rest ii avem pe aceiasi Captain Lennox (Josh Duhamel) si Sergeant Epps (Tyrese Gibson) din partea echipei speciale NEST si pe agentul Simmons (John Turturro) de la FBI.

Povestea de dragoste chinuita si cam lipsita de chimie dintre Sam si Carly este dublata de scene interminabile de violenta si distrugeri spectaculoase: cladiri care se prabusesc, lupte impresionante intre roboti si intre trupele guvernamentale si roboti, efecte speciale si galagie din plin. Aceste este probabil si motivul pentru care fanii peliculelor regizate de Michael Bay se duc sa vada "Tansformers".

Desi "Transformers: Dark of the Moon" a primit un indulgent 6.7 pe IMDb, daca nu sunteti fani infocati ai robotilor, nu va plac luptele intense si prelugite intre masini si oameni si nu va omorati nici dupa celebritatile din distributie, va recomand sa alegeti alt film. Indiferent, vizionati si trailer-ul pentru a va face o parere mai exacta cu privire la acest film:

Cosmina Imbrea

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu