Filme Go out

The Cove – Masacrarea delfinilor

The Cove – Masacrarea delfinilorEste un documentar cu adevarat emotionant.  Un documentar ce imbina jurnalismul de investigatie, aventura, adrenalina si curajul, filmat in realitatea zilelor noastre.
 
Orasul Taiji (Japonia). Este un orasel mic, care ascunde un secret mare. La prima vedere iti ofera o senzatie placuta de armonie, insa dupa ce afli ce se intampla aici, iti vei schimba parerea.
 
Ric O'Barry, impreuna cu echipa lui, va demasca cel mai crud loc de pe planeta, care este definit de un golf din orasul nipon Taiji. Acolo, anual sunt omorati peste 20.000 de delfini. Tot prin intermediul acestui documentar vom descoperi cum carnea de delfin este foarte afectata de revolutia industriala, ascunzand o otrava extrem de periculoasa: mercurul.
 
Este o productie exceptionala, bine gandita si bine realizata, care a castigat Oscarul. Bine structurat, cu imagini spectaculoase si suspans pe masura. Un documentar in care rolul principal este jucat de aceste creaturi magnifice, masacrate de oameni fara niciun pic de remuscari sau mustrari de constiinta.
 
Daca esti o persoana care iubeste animalele, atunci acest documentar iti va aduce lacrimi in ochi, frustrare si tristete in inima.
 
Este socant sa realizezi ca, pentru bani, oamenii renunta la propria umanitate si fac lucruri crude, fara suflet, doar pentru a-si satisface o lacomie chiar fara margini.
 
Totodata, cu ajutorul echipamentelor de supraveghere de ultima generatie, echipa de activisti pentru drepturile animalelor, condusa de Louie Psihoyos, va surprinde si detalii despre felul in care actiunile pescarilor afecteaza calitatea apei.
 
Dupa aparitia acestui documentar pe ecrane, locuitorii satului nipon si-au spus punctul de vedere:
Hisato Ryono consideră "lipsit de onestitate" filmul lui Louie Psihoyos: "Daca ar fi filmat vaci si porci in abator, ar fi putut atrage simpatia publicului pentru aceste animale, pe care occidentalii le mananca in mod regulat".
 
Primarul satului, Kazutaka Sangen, a declarat ca regreta "difuzarea in acest film a unor informaţii eronate" si cere "respectul reciproc pentru cultura culinara din fiecare tara".
 
Hisato Ryono, membru al Consiliului Municipal din Taiji, care a acceptat sa apara in documentar, se simte tradat: "Am crezut ca era vorba despre un film stiintific despre otravirea cu mercur".
 
Acum depinde de fiecare, dupa vizionarea documentarului, cu ce concluzii ramane!