Filme Go out

Star Wars Episode I: The Phantom Menace 3D – „Forta sa fie cu tine!” din nou

Star Wars Episode I: The Phantom Menace 3D – „Forta sa fie cu tine!” din nouCea mai noua aparitie a colectiei „Star Wars” este reiterarea 3D a peliculeiStar Wars: Episode I – The Phantom Menace”. Aceasta se vrea o varianta imbunatatita a versiunii din 1999 si isi doreste sa reinvie interesul oamenilor pentru franciza care si-a castigat un loc in cultura pop a anilor inca de la aparitia sa. Atragand publicul mai mult prin natura sa de eveniment decat ca film, ca dovada incasarile de aproape un miliard de dolari in intreaga lume, „Amenintarea Fantomei” a primit si de aceasta data eticheta de „cel mai prost film Star Wars”.

Reprezentand in ordinea cronologica primul episod din saga „Star Wars”, „Amenintarea Fantomei” ar trebui sa introduca publicul in universul creat in aceasta poveste, insa regizorul sau, George Lucas esueaza in acest sens. Filmul pare mai degraba o colectie de referinte nostalgice catre o serie de intamplari care inca nu au avut loc. La senzatia de bizar a peliculei contribuie si prestatiile acortilor, care par mai degraba statui vii care incearca sa-si recite replicile cat mai plat cu putinta.

Scenariul nu reuseste sa redea foarte clar actiunea, asa ca voi face un rezumat, ca sa intelegeti mai bine ce se petrece in cazul in care veti vedea filmul. Federatia Comertului, condusa de Sith Lord Sidious, blocheaza si invadeaza planeta Naboo, situatie care ar trebui sa-i permita senatorului Palpatine (Ian McDiarmid) sa o convinga pe Regina Amidala (Natalie Portman), suverana planetei respective, sa ceara public demisia cancelarului, functie pe care ar urma sa si-o asume Palpatine. Palpatine, care este si Sidious, joaca astfel pe doua fronturi pentru a obtine controlul asupra planetei si pentru a deveni Imparatul din urmatoarele filme. Daca subiectul pare sa aiba potential, scenariul folosit de Lucas reuseste sa transforme totul intr-o incalceala destul de plictisitoare si fara nici un scop aparent.

Rolul altor doua personaje, Qui-Gon Jinn (Liam Neeson) si Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) este acela de o ajuta pe Amidala sa scape de invadatori. Qui-Gon este cel care il intalneste pe Anakin Skywalker (Jake Lloyd) si descopera ca acesta este baiatul despre care s-a prezis ca va restabili echilibrul Fortei. Despre Forta nu aflam mare lucru, nici cum si-a pierdut echilibrul, nici daca asta este ceva pozitiv sau negativ. Putem face presupuneri…  Anakin Skywalker (Jake Lloyd), care va fi mai tarziu tatal lui Luke Skywalker  si va deveni cunoscut sub numele de Darth Vader,in acest film este doar un baietel de noua ani. Probabil singurul lucru memorabil din tot filmul ramane lupta dintre cavalerii Jedi si Darth Maul (Ray Park), cea mai tensionata si cea mai bine legata secventa.

Schimbarile facute de Lucas, precum inlocuirea papusii Yoda cu o imagine generata pe compute, nu au facut decat ca filmul sa devina si mai bizar si ma refer inclusiv la efectele 3 D. Cu un fir epic cam desirat si cu personaje prea putin conturate, „Star Wars: Episode I – The Phantom Menace” a primit nota 6.4 pe IMDb.com. Daca nu sunteti inca siguri ca vreti sa-l vedeti, indiferent ca sunteti sau nu fani ai seriei, poate trailerul va va fi de ajutor:

Cosmina Imbrea

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu