Filme Go out

Self/less : Care este pretul nemuririi?

Self/less : Care este pretul nemuririi?Cand afli ca nu mai ai mult de trait, tot ce iti doresti este mai mult timp, macar o zi! Si daca exista sansa sa ti se indeplineasca dorinta? Daca reusesti sa pacalesti moartea, care sunt consecintele?
 
Povestea incepe cu un mare bogatas, Damian Hayes (Ben Kingsley). Cel mai cunoscut magnat din New York, acesta reuseste sa schimbe fata orasului prin investitii imobiliare. Este crud, dur si nemilos! Urmeaza insa sa intalneasca un obstacol in fata caruia, aparent, nu are nici o sansa. Se imbolnaveste de cancer, iar maladia se raspandeste cu viteza luminii in corpul lui, chiar daca urmeaza tot felul de tratamente costisitoare. Ajuns in pragul disperarii, Damian face apel la o tehnologie experimentala, revolutionara si ilegala: transferul de personalitate dintr-un corp in altul, mai tanar, interpretat de Ryan Reynolds.
Cu o noua viata si alt trup, Damian este pregatit sa o ia de la zero, dar totul e dat peste cap cand mintea ii este inundata de amintirile donatorului.
 
Filmul surprinde obsesia continua a omului pentru nemurire, pentru viata eterna, un subiect tabu in societate. Se observa faptul ca scenariul a fost conceput astfel incat actiunea sa nu fie previzibila, rasturnarile de situatii reusind sa-i tina in suspans pe spectatori.
 
Filmul are de toate: actiune, impuscaturi, drama, o idee originala. Nu este un film extraordinar, dar e interesant de vizionat si iti ofera sansa sa meditezi la intrebarea: Ce ai face daca ai avea posibilitatea sa atingi nemurirea?
 
Ideea de transfer de viata, desi filosofica, este indrazneata si complexa. Totusi, filmul nu raspunde la intrebarea: Ai dreptul sa traiesti mai mult decat altii? Te face doar sa te intrebi. Probabil ca raspunsul se afla in fiecare dintre noi.
 
Filmul este bun, cu actori excelenti. Desi incepe de la o idee filosofica, iti va anima seara de duminica.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu