Evenimente Go out

Proiectul Confesiuni – Expoziţie a sute de confesiuni anonime

Proiectul Confesiuni – Expoziţie a sute de confesiuni anonime

Sunt lucruri pe care nu putem să le împărtăşim cu alte persoane atât de uşor. Sunt experienţe şi amintiri care nu ne dau pace, greşeli pe care le-am făcut, riscuri pe care nu ni le-am asumat, regrete şi îndoieli pe care le păstrăm pentru noi o viaţă întreagă. Trăim cu ele şi au devenit parte din noi. Faptul că nu le putem rosti din teamă ne îngreunează existenţa.
 
Candy Chang a oferit oamenilor ocazia de a se descărca de aceste lucruri prin proiectul lansat de ea în resortul The Cosmopolitan, Las Vegas intitulat simplu, Confesiuni. Timp de o lună, Candy a organizat o expoziţie interactivă care dădea oamenilor prilejul de a se confesa în mod anonim, fără să se simtă vulnerabili sau judecaţi.
Vizitatorii au avut ocazia de a intra într-o cabină unde îşi scriau confesiunea. Candy Chang a luat apoi toate confesiunile anonime, le-a pus pe perete şi a creat astfel o expoziţie a confesiunilor la care publicul avea acces. Au fost scrise peste 1500 de confesiuni ale oamenilor obişnuiţi reprezentând temerile lor ascunse, secretele, aspiraţiile pe care nu aveau curajul să le spună cu voce tare.
„Mi-e teamă că o să mor singur.”; „Mănânc prea multă brânză.”; „Doi ani mai târziu, încă sunt îndrăgostit de ea.”, sunt câteva dintre confesiunile pe care locuitorii Las Vegasului au avut curajul să le împartă prin acest proiect cu oameni necunoscuţi.
Realitatea şocantă a secretelor unor oameni este fascinantă de citit. „Acest proiect urmăreşte să creeze un sanctuar pentru comunitate, care să ne ajute să vedem că nu suntem singuri în ciudăţeniile noastre, experienţele şi luptele pe care le dăm în încercarea de a izbuti în vieţile noastre.”, spune Candy Chang pe site-ul web al proiectului Confesiuni.

Oana Ruxandra

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu