Evenimente Go out

P e 1 Iunie se deschide Palatul Noblesse, cel mai exclusivist Centru de Arta si Evenimente

P e 1 Iunie se deschide Palatul Noblesse, cel mai exclusivist Centru de Arta si EvenimentePe 1 iunie isi deschide oficial portile Palatul Noblesse,  un centru de evenimente exclusivist, unic in Europa de Sud-Est, unde luxul este la el acasa. Aflat intr-o cladire monument istoric din centrul Bucurestiului, pe Strada Sfintilor, Nr.7, acesta imbina astazi elemente de istorie si modernitate adaptate evenimentelor corporate, publice sau private, incaperile fiind dotate cu sisteme de video-proiectie si audio performante.  

Daca urmeaza sa aveti o intalnire de afaceri importanta, doriti sa sarbatoriti un eveniment special in familie sau aveti in plan o lansare atipica, puteti alege sa petreceti momente de neuitat intr-o atmosfera de liniste nobila atemporala.Mai presus de asta, oaspetilor li se promite o experienta multisenzoriala pentru ca Palatul Noblesse este o constructie impresionanta atat prin marime, cat si prin arhitectura si decoratiuni, un loc in care arta se lasa descoperita in toate formele ei.

Salile spatioase, placate cu marmura de diferite culori, cu stucaturi suflate cu foita de aur, cu tavane pictate cu mare arta sunt ideale pentru a gazdui evenimente corporate, private, mondene si culturale.

“Ceea ce deosebeste aceasta bijuterie arhitecturala din secolul al XIX-lea de altele construite in aceeasi perioada este istoricul sau tumultuos si maiestria artistica, fiind considerata de catre specialisti una dintre primele case din Bucuresti construita in stil eclectic. In decursul unui an, Galeriile Noblesse si propriul birou de design interior, Studio Insign, au consolidat, restaurat si amenajat interior si exterior casa aflata in plin proces de degradare, care are o suprafata construita de peste 1100 de mp si o curte de 1000 de mp.  Noutatea conceptului consta in integrarea si prezentarea diferitelor opere si lucrari de arta si anticariat alaturi de produsele din portofoliul celor mai importanti producatori internationali de mobila, fiind o adevarata incursiune intr-un univers dominat de arta si design”  afirma Loredana Preda, CEO Group Noblesse.

 Palatul Noblesse, aceasta marturie vie a farmecului nobil de altadata se constituie din demisol – sediul Studio Insign si al Asociatiei Culturale Noblesse, 5 sali de evenimente, un hol si o cafenea la parter, alte sali la etaj prezentand stiluri diferite de amenajare al  Galeriile Noblesse si o curte interioara, fiecare avand un rol bine definit in crearea unei atmosfere unice, relaxante si impregnata de istorie.

Sala Gallery cuprinde numeroase opere de arta, piese de mobilier si decoratiuni cu semnatura de designeri renumiti, cu pardoseala din marmura alba si neagra, stilul intregii amenajari fiind la granita dintre clasic si contemporan. Aceasta camera poate gazdui evenimente multiple, asigurand spatiu suficient pentru conferinte de presa, cursuri sau mese private, cu o suprafata de 25mp.

Sala Luxury pastreaza din eleganta si opulenta saloanelor de bal de altadata prin stucaturile restaurate, mobilierul bogat ornamentat si decoratiunile de lux, fiind perfecta pentru cei mai exigenti vizitatori. Mix-ul de alb si negru din marmura contribuie la rafinamentul amenajarii si la crearea unei atmosfere de poveste ce se intinde pe 25 mp.

Cea mai impunatoare sala a Palatului Noblesse, Sala Baroque, se remarca atat prin stucaturile suflate cu foita de aur, cat mai ales prin pictura speciala de pe tavan, “Alegoria artelor”, ce a fost realizata folosind celebra tehnica “trompe d`oil”. Un alt element special al acestei camere il constituie pardoseala cu peste 5000 de piese de marmura asamblate manual, care farmeca de la prima vedere  prin impletirea neasteptata de culori si forme.

Sala Florence se deosebeste prin mobilierul din zona Florenta produs cu maiestrie de artizani italieni, ce imbraca frumos peretii albi, atat de diafani. Consola sculptata cu foita de aur, pardoseala din marmura alba si bej, stucaturile realizate in stil Ludovic al XV-lea, atat pe tavan cat si pe peretii laterali, transforma sala intr-un univers unic si impunator.

Cea de-a cincea sala a Palatului Noblesse,  Sala Regent este diferita de toate celelalte prin peretii imbracati in boiserie din lemn de nuc, cu profile si decoruri aurite. Este o camera intima, atent amenajata cu elemente ale stilurilor Ludovic al XV-lea si Ludovic al XVI-lea, pentru a primi intalniri restranse, de business sau private sau care poate fi un colt de refugiu la marile evenimente. Obiectele de arta, canapele cu design original, tapiseriile brodate manual sunt doar cateva dintre elementele care confera un farmec unic acestei incaperi extrem de  primitoare, cu o suprafata de 25mp.  

Ce avantaje ofera Palatul Noblesse – centru de arta si evenimente

 Pe langa situarea  in centrul Bucurestiului, intr-o zona de importanta istorica, Palatul Noblesse ofera servicii complete pentru organizarea unui eveniment asa cum vi-l imaginati: meniuri personalizate, personal pentru servire, hostess, parking, entertainment diversificat de inalta clasa, servicii foto&video, design de evenimente, design floral, etc. In plus, prin colaborarea stransa cu cei mai importanti chef-bucatari din Romania veti avea parte de cine exclusiviste si memorabile.

La toate acestea se adauga:

  Existenta a 6 Sali la parter si 4 sali private la etaj, cu trei intrari distincte

  Suprafata utila a parterului de aprox. 300mp

  Amplasarea in mijlocul unei curti generoase, de 1000mp, amenajata in stil boem

  Parcare pentru 15 masini si o parcare privata in imediata apropiere pentru 200de masini

  Amenajare interioara la cele mai inalte standarde, cu piese de lux, lucrari de arta si piese de anticariat de valoare

  Cladire monument istoric din 1881,consolidata si restaurata in totalitate la exterior si interior cu o frumoasa poveste istorica

   Sali fastuoase, dotate cu sisteme video si de sonorizare performante si logistica moderna

  Capacitate flexibila, putand gazdui evenimente de 300 de persoane sau restranse intr-un mediu intim si discret

  Design interior deosebit in diferite stiluri clasice

  Spatiul ideal pentru diferite categorii de evenimente exclusiviste: corporate, private, mondene, culturale, etc.

Despre Palatul Noblesse

Cladirea monument istoric care dateaza de la sfasitul secolului al XIX-lea a fost construita in 1881 de celebrul arhitect Alexandru Savulescu, cel care a ridicat si actualul Muzeu National de Istorie. In 1903 a fost cumparata de bancherul Max Berkovitz, un nume cunoscut al acelei epoci. Numeroase intalniri, soirée-uri si petreceri au fost organizate in aceasta resedinta situata in centrul Capitalei care este confiscata in 1950 de catre Partidul Comunist, devenind Cercul Copiilor din Sectorul 2. Va fi abandonata, devastata si distrusa atat de timp, cat si de oameni, pana in anul 2013, cand intra in posesia Galeriilor Noblesse, fiind restaurate de maestri artizani stucaturile, tamplaria,  sobele vechi si elementele din fier forjat. Pe baza planurilor originale si a unei documentari amanuntite, adaugandu-i plus valoare, aceasta cladire renascuta isi merita cu mandrie noua infatisare si denumire – Palatul Noblesse.

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu