Evenimente Go out

MiniLibri, de vineri până duminică la Plaza România

MiniLibri, de vineri până duminică la Plaza România Evenimentul se desfășoară anul acesta între 7 şi 9 decembrie în Plaza România. Intrarea este liberă, iar vizitatorii vor avea parte de multe activități interactive, plăcute și amuzante. Târgul va fi deschis între orele 10.00-22.00.

Poveşti magice, poveşti feerice, pentru cei mici, pentru cei mari, poveşti de citit, poveşti de dăruit, de la cei mai îndrăgiţi autori de cărţi pentru copii din toate timpurile vă aşteaptă la miniLibri. Multe publicaţii vor avea reduceri semnificative, de până la 30%.

Copiii vor putea veni de acasă cu cărțile de care s-au plictisit sau care nu mai corespund vârstei lor, iar la târg, după negocieri chibzuite cu alți copii, se vor alege cu noi povești, noi legende, noi aventuri.

La miniLibri vom face colectare de cărți pentru copii, pentru a le dona Fundației Sfânta Macrina unde sunt găzduiți zilnic aproximativ 120 de copii. Fundația Sfânta Macrina este o organizatie neguvernamentală, înființată în 1996. Scopul Fundației este oferirea de servicii sociale pentru: integrarea socială a copiilor și tinerilor fără adăpost, prevenirea și înlăturarea cauzelor care generează fenomenul copiii străzii. Toate serviciile sociale oferite de Fundația Sfânta Macrina sunt bazate pe educație și sprijin pentru absolvirea învățământului obligatoriu.

La târg, atmosfera va fi întreţinută de concursuri amuzante cu premii.
Vizitatorii vor putea asculta şi corul copiilor de la Gradiniţa Bambi „Cu iarna în suflet” (sâmbătă, de la 12.00 și de la 17.30). De asemenea, trupa de teatru pentru copii „Mirciolino” este pregătită cu spectacolul „Fata babei și fata moșului” (duminica, 12.00-13.00).

La Clubul șoriceilor de bibliotecă, participanții vor citi, desena și vor scrie scrisori către personajele preferate, iar cei mai creativi vor primi diplome care vor atesta cu acte în regulă că sunt „șoricei de bibliotecă”.

Pentru că ne aflăm în luna cadourilor, specialiştii de la Şcoala Japoneză îi vor învăţa pe copii meşteşugul împachetării cadourilor pentru cei dragi (duminică, 11.00-12.00).
De asemenea, copiii prezenţi la miniLibri vor putea trăi o experienţă de neuitat în Maşina Timpului prin care îl vor cunoaște pe Napoleon care îi va învăța despre curaj (sâmbătă, 15.00-17.00).

Nici în acest an, la cea de-a șasea ediție a târgului, nu vor lipsi vedetele, care vor veni să citească sau să reinventeze povești cu ajutorul celor mici. Scopul acestui târg este să stârnească interesul copiilor pentru citit și să transforme lectura într-un mijloc de relaționare între părinți și copii.

"Toate fondurile obținute din donații și sponsorizări vor fi investite în continuarea programului "Un start bun în viață". Obiectivul acestui program este de a organiza servicii de educație timpurie de calitate, în parteneriat cu autoritățile locale, în zone urbane cu economie slab dezvoltată, cu populație mixtă din punct de vedere etnic.", spune Carmen Lică, director executiv CEDP Step by Step, organizator miniLibri.