Evenimente Go out

LIL’LOUIS- The founding father of houser

LIL'LOUIS- The founding father of houserCea de-a patra primăvară alături de Absolut Color începe sâmbătă, 4 Aprilie, la palat, mai exact Palatul Ghika, cu o petrecere aniversară unde senzația de fericire va fi unul dintre efectele secundare ale muzicii mixate de Lil’Louis.

Absolut Color celebrează trei ani plini de dans extatic, de nopți euforice, create de beat-urile afro-house ale lui Osunlade sau ritmurile tropical house ale lui Terje, călătorind spre destinația care poate fi numită bază a afacerii muzicale house – Chicago. Lil’Louis, unul dintre stâlpii de rezistență ai muzicii house, sosește pentru prima dată la București. Spațiul pe care Louis îl ocupă în imensul domeniu al muzicii electronice este sus printre legendele și părinții fondatori ai acestui stil,vinovat de însuflețirea clubbingului în fiecare week-end.

 
Prezenți alături de Absolut Color pe parcursul celor trei ani, nu vor lipsi din deschiderea evenimentului artiștii și prietenii, Fouchat, Giuser șiVictor Stancov, artiști care fac parte dintrecei care au înveselit serile Absolut Color de-a lungul timpului.
 
 Adunarea generală se face începând cu ora 22:00. Prețul intrării va fi de 20 de Lei până în ora 24:00 și 30 de Lei după aceea.
 

LIL’LOUIS
THE FOUNDING FATHER OF HOUSER
// Chicago, US
// Diamond Records, Dance Mania, FFRR
 
https://www.facebook.com/lillouisoffical
http://www.lil-louis.com
https://twitter.com/lillouis
https://soundcloud.com/lil_louis_official
 
Unul dintre cei mai populari producători de house din Chicago de la sfârșitul anilor '80, datorită hit-ului său "French Kiss",  Lil' Louis a fost, de asemenea, singurul producător de la Chicago care a avut de-a  face cu marile case de discuri; el a lansat două albume pentru Epic, după care a parasite label-ul din propria dorință. Născut în Chicago, Louis este fiul chitaristul Bobby Sims, care a înregistrat pentru Chess și a apărut alături de trupa Psychedelic – Soul ”Rotary Connection”. A crescut cu nouă frați și a cântat atât la tobe cât și la bas ca și copil, apoi a început să cocheteze cu mixatul la mijlocul anilor '70. El și-a câștigat porecla deoarece a început să frecventeze clubul “River's Edge” în timp ce era încă în școala generală. Până la sfârșitul deceniului a avut propriul său club, “The Future”, unde a început să lucreze la tehnicile sale de editare, datorită unui casetofon și mai târziu unui magnetofon cu două bobine.
 
Prin anii 1980, Lil'Louis a fost gazda celor mai mari petreceri house din Chicago. Tot atunci a început să înregistreze propriile sale producții. Primul single, "How I Feel", a apărut pe propriul label, când a început colaborarea cu Marshall Jefferson pe mai multe piese – "Seven Ways to Jack" de Hercules, Byron Stingily "I Can't Stay Away".  În 1987, noul single "French Kiss" a luat cu asalt topurile,  devenind apoi un clasic internațional ce a avut vânzări platinum. Succesul a adus un contract important cu label-ul Epic și lansarea albumului de debut album "From the Mind of Lil' Louis" în 1989. Trasând un curs între jazz- fusion și R&B, precum și house, LP-ul a fost unul dintre cele mai bune produse scoase de vreunul dintre greii muzicii house din Chicago și a inclus o importantă contribuție din partea lui Larry Heard, Die Warzau și tatăl său la tobe. Următorul său LP, mai stilistic unificat, "Journey with the Lonely", nu a cotat la fel de bine și Lil'Louis s-a retras din studio pentru o perioadă de peste patru ani, preferând în schimb să-și înființeze propriul studio din New York, și s-a concentrat pe partea de producție alături Babyface și Me'Shell Ndegeocello . El a revenit prin colaborarea cu "Little" Louie Vega al ”Masters At Work” și, de asemenea, a lucrat la producția ”Black Magic”.
 
De-a lungul carierei sale, Louis a produs și scris pentru mulți artiști proeminenți printre care și Jay-Z, Lil Kim, Babyface, Meshell N'degeocello, GrooveTheory / Amel Larieux, Donna Summers, Basement Jaxx, Louie Vega, și a produs pentru coloane sonore ca "Lyrics Jason" și "Woo". În 2009, Louis a publicat prima sa carte intitulată "Jurnal of a Man​​" – o poveste adevarată despre călătoria sa în căutarea jumătății, adaptată după jurnalele sale secrete. În ianuarie 2012, Louis a anunțat ultima sa colecție de lucrări, un film intitulat "The House That Chicago Built", povestea adevărată a istoriei muzicii house de la nașterea sa în Chicago și întreaga sa evoluție.
 
 
LINEUP
LIL’LOUIS – The Founding Father of House
Fouchat
Giuser
Victor Stancov
 
 
BILETE
20 Lei înaintede 00:00
30 Lei – după 00:00
 
 
DETALII
Data:Vineri, 4 Aprilie 2014, de la 22:00
Organizator: COLOR – www.coloring.ro
Locatie:Palatul Ghika
Adresa:Str. Doamna Ghica, Nr. 5
Acreditări presă /parteneriate: [email protected]
Informații: [email protected]
 
 
LINK EVENIMENT FACEBOOK:
https://www.facebook.com/events/232833646918707/
 
PARTENER:
Absolut
http://www.facebook.com/ABSOLUTRomania
 
 
SPONSORI:
• Provoked by Grolsch
https://www.facebook.com/ExperimentalistRO
• Burn Studios
https://www.facebook.com/the.oven.byburn
 
 
PARTENERI MEDIA:
VibeFM, 1Music Channel, Anyplace.ro, Best-Event.ro, Bestmusic.ro, B365, BeUnderground.ro , DJSets.ro, Getlokal, Highsound.ro, Hipmag.ro, IConcert.ro, InStilulMeu.ro, Mixtopia.ro, MusicAddict.ro, Nights.ro, Orasulm.eu, Port.ro, Sapte Seri, Sekazone.ro, SZE.RO, ThePartyTracker.ro, Urban.ro, VICE, Ziarul Ring, Zile si Nopti, AllTimeClubbing, InfoMusic.ro, KoolHunt.ro, Vinsieu.ro, PartyPeople, ROEevents.ro, MusicNights.ro
 
COLOR:
http://facebook.com/ColorOfficial
 
ACCESUL INTERZIS PERSOANELOR SUB 18 ANI!
 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu