Filme Go out

Gone – Ce ti se poate intampla cand scapi de un criminal in serie

Gone – Ce ti se poate intampla cand scapi de un criminal in serieVa era dor de Amanda Seyfried? Frumusica din „Mamma Mia!” se confrunta in noul thriller intitulatGone” cu un criminal in serie. Amanda este Jill Conway, o tanara care locuieste in Portland cu sora ei Molly (Emily Wickersham), care are probleme cu alcoolul. Jill are insa o poveste cutremuratoare: cu un an inainte ea a fost rapita si ascunsa intr-o groapa dintr-o padure. Acolo, criminalul in serie care o rapise se intoarce sa o omoare, insa Jill reuseste sa il loveasca cu un os si sa iasa la suprafata pe gunia pe care coborase acesta. Politia a investigat cazul, insa nu a gasit nimic din cele descrise de fata. Cand au aflat ca dupa moartea parintilor ei Jill a stat intr-un spital psihiatric pentru cativa ani, politia a inchis cazul, fiind convinsi ca totul a fost doar in mintea ei

Cand ajunge intr-o seara acasa si isi da seama ca sora ei lipseste, desi nu ar fi iesit niciodata din casa in lipsa ei si avea si un test important a doua zi, Jill intra in panica si face legatura cu criminalul care o rapise si pe ea. Tanara cere ajutorul politiei, insa acestia nu se arata prea interesati de caz, cu exceptia unui detectiv nou pe nume Peter Hood (Wes Bentley), care se ofera sa o ajute. Punand intrebari vecinilor, Jill reuseste sa gaseasca o pista referitoare la disparitia surorii sale. Dupa ce ameninta un om cu arma, fata este pusa sub urmarire de politie, astfel ca nu numai ca trebuie sa-si gaseasca sora in cel mai scurt timp, dar nu mai poate avea incredere nici in cei care ar fi trebuit sa o ajute. Dar… de ce sa stric suspansul?

Actiunea filmului este antrenanta, chiar daca putin previzibila, asa ca mai bine va las sa vedeti filmul fara sa stric suspansul. 

Jill este exemplul perfect pentru felul in care societatea este tentata sa trateze oamenii care au avut nevoie de ingrijiri medicale psihiatrice, chiar daca aceasta a fost alegerea lor. Desi este o persoana rationala si foarte inteligenta, Jill interpretata de Amanda Seyfried, este privita cu neincredere de politie si de cunoscuti,  care stiu ca a fost internata intr-un spital de psihiatrie. 

Desi filmul a primit in cea mai mare parte critici negative, este totusi ceea ce sustine ca este, un thriller captivant, cu actori talentati, fara pretentii de „capodopera de arta”. Atat scenariul cat si prestatiile actorilor fac filmul asa cum ar trebui sa fie: plin de suspans, alert, cu actori tineri si convingatori. Amanda face un rol perfect, iar actiunea este atat de bine construita si de fluenta incat nici nu-ti dai seama cum trece timpul. Destul de bine filmat si cu o muzica menita sa intretina suspansul, in ciuda catorva scene care nu prea isi aveau rostul, „Gone” este un film perfect pentru o zi ploioasa. 

In concluzie, in ciuda faptului ca pana acum a reusit sa obtina doar 5.4 pe IMDb.com si critici destul de proaste si chiar daca nu i-as da un Oscar, „Gone” merita vazut fie si numai pentru ca Amanda Seyfried face un rol foarte bun. Poate trailerul nu este suficient de elocvent, insa va va ajuta sa va faceti o idee despre personaje si poveste.

Cosmina Imbrea

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu