Evenimente Go out

Food & wine pairing si show culinar cu Gabriela Simion

Food &  wine pairing si show culinar cu Gabriela Simion, o reusita  marca Vinexpert & FriendsNici că se putea un debut mai bun pentru seria evenimentelor Vinexpert & Friends , decât o seară de food and wine pairing, cu meniu absolut delicios şi o demonstraţie de gătit live cu Gabriela Simion, fostă participantă la show-ul culinar tv MasterChef şi iniţiatoarea proiectului Food made with love.

În completarea meniului, gândit ca o incursiune printre anotimpuri – de la scoici în vin alb, la raţă în vin roşu şi pandişpan cu glazură de lămâie şi smochine, Dragoş Ghinea, expertul în vinuri al Vinexpert, a pregătit şapte vinuri la preţuri speciale pentru acest eveniment.

The Wine Bistro a devenit neîncăpător vineri, 16 octombrie, într-o seară ploioasă şi rece, încălzită însă de prezența extrem de plăcută a Gabrielei Simion și atmosfera primitoare, creată de gazdele noastre, Florin Bejan şi Dragoş Ghinea. Gabriela ne-a pregătit live scoici în unt şi usturoi cu vin alb, cât să ne tenteze de la început cu arome îmbietoare şi un piept de raţă, lăsat de seara la marinat în vin roşu şi condimentele ei secrete şi în plus ne-a arătat şi câteva tips & tricks din bucătăria ei.

S-a vorbit, s-a mâncat cu poftă, iar preparatele delicioase și vinurile au curs unele după altele, așa că per total, am avut un eveniment extrem de reuşit. Nu pot decât să vă recomand să nu rataţi următoarele evenimente similare de la The Wine Bistro pentru că, aşa cum spuneam, acesta a fost doar primul dintr-o lungă serie frumoasă.

Meniu

 

1.Mix starter

Coşuleţe cu:

  • cremă de brânză și ou de prepeliță

  • crema de brânză și minicreveți

  • avocado, castravete, crema de brânză, ridiche roșie 

  • icre și somon 

Minifrigărui cu:

  • pui şi avocado

  • salam de Mangalița cu gogoșar și măsline 

Vinuri: Arbaude Cotes de Provence rose, Colocviu La Paris, Busuioacă de Bohotin

 

2. Scoici în sos de vin alb, cu bețe de țelină verde. Crochete aromate cu mirodenii și ulei de măsline

Vinuri: George Duboeuf Pouilly Fuisse, Castiglion del Bosco, CD, Bianco Chardonnay


3. Piept de rață marinat în vin roșu cu piper roșu și piure de morcov 
Vinuri: E.Guigal Cotes du Rhone Rouge, Yalumba “The Strapper” GSM (Grenache, Shiraz, Mataro)

4. Pandișpan cu smochine și glazură de lămâie

Vin: Paul Mas Douceur d’Octobre, Late Harvest

 


 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu