Evenimente Go out

Dirijorul Ion Marin, în sprijinul copiilor cu sindromul Down

Dirijorul Ion Marin aduce la Sfântu Gheorghe, Covasna, în perioada 27-28 martie, proiectul inițiat de Corul Național de Cameră Madrigal și coordonat de dirijoarea Anna Ungureanu, Cantus Mundi.

Aflat la pupitrul celor mai importante orchestre ale lumii (London Philharmonic Orchestra, Orchestra Gewandhaus din Leipzig, Israel Philharmonic Orchestra, Philadelphia Orchestra, Montreal Symphony, Staatskapelle Dresden, Orchestre national de France, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks) și prezent în proiecte importante alături de coloși ai artei interpretative (Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Yo-Yo Ma, Gidon Kremer, Martha Argerich, Sarah Chang, Yuri Bashmet, Frank Peter Zimmermann, Angela Gheorghiu), dirijorul Ion Marin și-a dedicat întreaga viață muzicii și promovării culturii în rândul tuturor păturilor sociale. Prezența domniei sale în județul Covasna marchează finalizarea proiectului de dotare cu instrumente muzicale special concepute pentru a fi folosite de copiii cu sindromul Down din grija Asociației Philadelphia Pro Familia Support, inițiat în cadrul programului Cantus Mundi. 

"Copiii dezavantajați din punct de vedere social, minoritățile etnice, orfanii, copiii cu handicap fizic sau chiar cei fără probleme, într-un cuvânt, toți copiii României, au dreptul de a se dezvolta armonios, de a comunica și de a lua contact cu societatea din jurul lor, fiind convinși că inechitățile sociale pot fi depășite dacă vor cânta împreună, pe voci diferite, dar în armonie. Creem, astfel, o școală de libertate a muzicii.", a declarat Ion Marin. Vizita dirijorului Ion Marin la Sfântu Gheorghe, alături de reprezentanți ai Corului Madrigal, va cuprinde mai multe întâlniri cu tinerii care fac parte din coruri aflate în plină dezvoltare. Asfel, acesta va fi alături de corurile Campanella de la Liceul de Artă Plugor Sandor și de Corul Școlii Gimnaziale Antos Janos din Reci.

 Scopul acestor întâlniri este acela de a intra în contact și de a afla în mod direct care sunt nevoile artistice ale copiilor și tinerilor care activează sau doresc să se înscrie în cadrul unor mișcări corale. În același timp, este foarte importantă atragerea unor parteneri care pot contribui la îmbunătățirea și promovarea acestui proiect pe plan local și regional. Miercuri seara, începând cu ora 19, Centrul de Cultură Arcuș va găzdui o masă rotundă intitulată În dialog cu Ion Marin”. Un autobuz va fi pus la dispoziția publicului, la ora 18:30, în fața teatrului. Vizita Maestrului Ion Marin la Sfântu Gheorghe este organizată de Corul Național de Cameră Madrigal prin proiectul Cantus Mundi, în colaborare cu Centrul de Cultură Arcuș și Asociația de Tineret Ecou. 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu