Evenimente Go out

Cea de-a sasea editie a Crosului Padurii

Cea de-a sasea editie a Crosului PaduriiWeekendul ar trebui să fie şi este, în teorie, un prilej să iei o pauză şi să te detaşezi de orice îţi acaparează atenţia în timpul săptămânii (serviciu, şcoală, după caz). Chiar dacă unele dintre noi suntem mai dependente de muncă, trebuie să ne acordăm şi timp de relaxare. Lumina soarelui dă o stare de bine, iar mişcarea şi exerciţiile fizice produc endorfine, aşa că de ce să nu începi o zi de weekend cu o alergare la puţin timp după răsăritul soarelui de primăvară?

 Sub motto-ul „Trezeşte-te în alergare!”, asociaţia ViitorPlus şi Dolce Sport le invită pe toate iubitoarele de alergare şi mişcare în aer liber (sunt aşteptate cu mare drag şi începătoarele) să participe la Crosul Pădurii powered by Dolce Sport, un eveniment ce promovează un stil de viaţă activ şi sănătos şi susţine creşterea suprafeţelor împădurite în sudul ţării. Crosul va avea loc pe 30 martie, în Parcul Tineretului din capitală şi le propune tuturor participantelor să-şi  asorteze adidaşii la pijama, pentru că la această ediţie pijamaua este „ţinută obligatorie” de alergare. Orice echipament este „acceptat”, atâta timp cât te simţi bine în el şi ai încălţăminte adecvată.

 Fie că eşti deja fană alergare, fie că de abia acum îi descoperi beneficiile, sau, cine ştie, încă nici nu te-ai apucat, vino la Crosul Pădurii şi ajută şi o cauză nobilă ca extra-motivaţie, cauza împăduririlor! Rata de împădurire a judeţelor din sudul ţării nu depăşeşte 5%, deşi cifra optimă pentru judeţele de câmpie fiind de 20% suprafaţă împădurită. Vei susţine plantarea câte unui puiet pentru fiecare nou-născut din România, propusă de campania Pădurea Copiilora asociaţiei ViitorPlus!

Cea de-a sasea editie a Crosului Pădurii powered by Dolce Sport va cuprinde cele 3 probe consacrate: Mini-maraton de 10 km, Cursa Populară de 3 km şi două curse de Copii de 500 şi 1000 m, în funcţie de vârstele micilor participanţi. Înscrierile se fac online aici. Noutăţile pot fi urmărite pe www.facebook.com/CrosulPadurii. Încuie grijile în casă, ia-ţi prietenii, familia, iubitul/a şi vino la cros să ne ajuţi să creştem păduri pentru generaţiile viitoare!

Campania Pădurea Copiilor a demarat în a doua jumătate a anului 2011 ca parte din programul “Adoptă un copac!” derulat de către ViitorPlus de aproape 7 ani. Până acum, Pădurea Copiilor a fost cauza de mediu la 12 evenimente de alergare în care au luat startul pe distanţe diferite, de la cros  de 3 km, până la distanţe de Triplu Iron Man şi a  atras susţinerea a peste 5500 de alergători, datorită cărora a fost împădurită o suprafaţă echivalentă cu 12 terenuri de fotbal.

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu