Filme Go out

Brigada sinucigasilor / Suicide Squad

Brigada sinucigasilor / Suicide SquadOh, I'm not gonna kill you… I'm just gonna hurt you really, really bad!
 
Dintre toate filmele inspirate de benzile desenate de DC Comics si ecranizate de studiourile Warner, Brigada sinucigasilor este cel mai imprevizibil.
Unii dintre cei mai redutabili "
rai" din univers sunt reuniti intr-o echipa aproape imposibil de controlat. Cu promisiunea micsorarii pedepselor, lui Deadshot, Harley Quinn, Enchantress si Killer Croc li se ofera o misiune secreta, sub binecuvantarea guvernului american.
 
Filmul este pentru toata lumea, in afara de copii, evident, si trebuie vazut fie in cinema, fie pe un ecran foarte mare. Efectele speciale extraordinare, explozive, scenele pline suspans, adrenalina, misterul si umorul negru ofera suficiente motive pentru a viziona filmul pe un ecran urias, pentru a trai efecte 3D la maxim. In doar 120 de minute vei fi surprins sa descoperi o actiune ce imbina dragostea cu drama si comedia.
 
Filmul nu este o poveste cu eroi, ci cu cei mai rai dintre ce mai rai. Criminali, hoti, meta-oameni, nebuni, toti inchisi pentru fapte imorale.
 
Unei echipe de criminali ii place sa se joace cu focul, sa traga cu armele, de parca nu ar fi nimic neobisnuit, si sa ucida de placere. Ei sunt cei care trebuie sa salveze lumea?
 
Regizorul si scenaristul David Ayer a facut tot posibilul pentru a profita de aceasta idee neconventionala a unui film, in care cei rai au rolul principal. Cu ajutorul unor actori mai mult sau mai putin convingatori, incearca pe cat posibil sa ofere fiecarui "raufacator" sansa de a straluci. Unii isi joaca rolul superb – jos palaria pentru Margot Robbie, care interpreteaza rolul Enchantress, exprimand perfect nebunia. Jos palaria pentru tragismul lui Harley Quinn -, insa restul pentru mine s-au pierdut in aglomeratia personajelor.
Filmul impresioneaza mai mult atunci cand eroii rai fac prapad in jurul lor si mai putin in scenele dramatice, in care ar trebui sa citim printre randuri nebunia si motivatiile personajelor.
Un mare plus este coloana sonora, plina de superhituri, subliniind spiritul dezlantuit al personajelor, dar ajutand si la explicarea compromisului pe care ele, ca fiinte imorale, il fac pentru a deveni o echipa sub comanda lui Waller si Flag.
 
Filmul nu e facut sa placa tuturor. Unii vor spune ca nu are nici un sens, ca firul povestii e slab, ca personajele sunt de neinteles, ca e un cadou impachetat frumos, un film ambiguu, care nu se ridica la inaltimea asteptarilor. Dar tocmai asta e si farmecul filmului, nu este facut pentru toata lumea si nici pentru a satisface toate gusturile

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu