Evenimente Go out

Atelier de jurnalism narativ pentru adolescenti

Fundatia Calea Victoriei va invita incepand de sambata 18 ianuarie, ora 11:00, la Atelierul de jurnalism narativ pentru adolescenti (14-18 ani)  sustinut de tanara si talentata jurnalista Ana Maria Ciobanu.

Atelierul de jurnalism narativ isi propune sa-i ajute pe participanti sa-si dezvolte un “simt al povestii”. Lucram la propriile subiecte, citim si analizam alte materiale narative si Atelier de jurnalism narativ pentru adolescentiastfel vom reusi sa identificam personaje si scene numai bune de povestit, chiar in imediata noastra apropiere.
 
Acest atelier ofera cursantilor instrumentele cu care sa poata spune povesti adevarate, pe care oricine le-ar citi cu sufletul la gura. Povestea celei mai populare fete din liceu, a unui meci palpitant, a unei trupe care repeta intr-un garaj, a unui profesor care iti schimba viata, a primei iubiri – pot fi doar cateva exemple de naratiuni pe care un adolescent le-ar putea surprinde in nuante foarte vii.
 
Vom invata tehnici de reporting pentru a ne dezvolta spiritul de observatie si felul in care ii ascultam pe cei din jur.
 
Pana la finalul atelierului, fiecare cursant va scrie un scurt eseu personal sau un mini-profil al unui personaj identificat (in functie de alegere). Textele si exercitiile realizate la curs vor fi publicate online, pe un blog colectiv al participantilor.
 
Fiecare curs presupune analiza unor texte si fragmente de text recomandate pentru lectura, insusirea unor tehnici de baza (cum ne luam notite in carnetel, cum structuram un text, cum rescriem) si exercitii practice. Toate materialele bibliografice vor fi impartite la curs.
 
Atelierul de scriitura personala va avea patru componente majore:
 
Scris (exercitii de scriere creativa, scrisul si rescrisul unei povesti);
 
Citit (Bibliografie);
 
Craft/Tehnica (de ce si cum functioneaza anumite structuri, inceputuri, scene, s.a.m.d.);
 
Conversatie (despre ce am scris, ce am citit…).
 
Aicigasiti fotografii si texte de la o editie anterioara a atelierului.
 
Lector: Ana Maria Ciobanu
Data incepere: 18 Ianuarie 2014; Ora curs: 11:00
Numar ateliere: 5
Frecventa: saptamanal, sambata
Varsta Minima: 14 ani; Varsta Maxima: 18 ani
Cost: 200 ron; Cost redus (card fidelitate): 180 ron
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscrieri la [email protected]
Detalii la www.scoaladeartesimaniere.ro

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu