Evenimente Go out

7 motive pentru care trebuie sa dai ”check-in” la Arkadia ShortFest 2015

7 motive pentru care trebuie sa dai ”check-in”  la Arkadia ShortFest 2015

Editia a 2-a a Festivalului International de Film Arkadia ShortFest va avea loc in weekend-ul care urmeaza, 3 – 5 iulie, la Baicoi. Daca nu v-ati rezervat deja bilet, iata 7 motive care va pot inspira sa o faceti!
 
  1. Este o locatie autentica!
Organizatorii au reinventat spatiul uzinei Camexip pentru a-l face timp de 3 zile locul perfect pentru o altfel de industrie decat cea pentru care e folosit zi de zi! Proiectiile de film vor rula pe ecranele uzinei, care poate gazdui in incinta ei circa 500 de spectatori.
Despre cate Festivaluri se poate spune cainchid uzine si le transformain spatiu cultural? Trebuie sa admiti ca acesta este o pata de autenticitate care-ti trezeste curiozitatea.
 
  1. Alegi castigatorul competitiei de scurt-metraje!
 
Selectia oficiala de anul acesta include 23 de scurt-metraje internationale, organizate in 4 calupuri. Doua dintre calupuri sunt formate din filme studentesti ale unor cineasti promitatori si intraintr-o competitie in care publicul decide castigatorul. Pentru acesta un artist roman contemporan a pregatit o lucrare autentica pe care sa o ofere ca premiu. Pe langa productiile studentesti poti vedea scurt-metraje premiate in mai multe Festivaluri internationale, inclusiv doua selectii trimise special pentru acest eveniment de catre ECU (The European Independent Film Festival) si Bristol Encounters.
 
  1. (re)Vezi ”Cainele Japonez”intr-o atmosfera autentica!
Sambata seara va avea loc proiectia lung-metrajului ”Cainele Japonez”, in regia lui Tudor Jurgiu. Mai trebuie sa spunem de ce nu trebuie sa ratati acest moment – proiectia unuia dintre cele mai apreciate productii romanesti a ultimilor 2 ani? Iar daca ati vazut deja filmul, stim sigur ca v-ar placea sail revedeti. De data asta intr-o uzina! Asta da poveste!
 
  1. Participi la workshop-uri gratuite!
Doi fotografi profesionisti vor discuta cu tine despre conceptul de ”autenticitate” in fotografiesi iti vor oferi coordonatele cele mai importante dupa care sa te ghidezi in acest domeniu. Inscrierea se face vineri, inainte de deschiderea oficiala.
Dupa ce ai cunoscut oameni interesanti la Festival, ai petrecut alaturi de prieteni si te-ai delectat cu proiectiile primelor doua zile, poti sa mai urci o treaptasi sainveti cum sa iti invingi emotiile si sa povestesti publicului larg experientele autentice ale celor doua zile. Actrita Iulia Verdes va tine in a 3-a zi de Festival un workshop de Public Speaking folosind tehnici din arta actorului.
Daca ai copii (sau frati mai mici), cei de la Interaktiv University se vor ocupa sa le stimuleze imaginatia si sa le antreneze energia cu ateliere de desen sireciclare creativa. In aceasta calatorie originalaii vor insoti Ara si Kadi, doua personaje create special pentru ei.
Participarea la toate aceste activitati este GRATUITA.
 
  1. Te poti inscrie la concursul de Fotografie!
Editia de anul acesta vrea sa puna”in sharf” autenticitatea experientei artistice. Ca atare toti vizitatorii Festivalului sunt provocati sa surprindain cadru o fotografie care sa arate ceea ce considera ca a fost momentul cel mai autentic trait la editia a II-a a Arkadia ShortFest. Pana duminica dimineata toate aceste experiente imortalizate sunt asteptate pe adresa de mail [email protected] pentru a fi printate si expuse in uzina. Una dintre ele va primi si un premiu!
  1. Vezi doua expozitii artistice!
Uzina Camexip nu va gazdui doar proiectiile filmelor, ci si doua expozitii artistice: ”ANTI BLOC” (arta grafica, semnata de Roberta Curca) si ”Multilateral” (fotografie, semnata de Andrei Mateescu). Ambele aduc in atentia publicului relatia om-spatiu-comunitate, reprezentand o briza de autenticitate in cadrul unui astfel de eveniment.
  1. Ajungi usor, te cazezi si mai usor!
 
Orasul Baicoi e la doar 80 de km de Bucuresti, pe drumul spre Brasov. E mai la deal, deci promite un plus de aer curat si verdeataintr-un weekend calduros de iulie. Se poate ajunge usor: cu tren, microbuz, bicicleta, masina personala… orisicum! Am strans noi pentru tine detalii despre CUM ajungi in Baicoi. Gasesti facil multe optiuni de cazare, la preturi extrem de convenabile, iar daca vrei un weekend cu buget foarte mic… se poate! Anul acesta organizatorii au amenajat un spatiu de camping, chiar in apropierea uzinei. Sa nu pierzi nimic din actiune!
Locurile sunt limitate, asadar ar fi indicat sa faceti de pe acum o rezervare. Rezervarile se pot face si pentru locul de camping. Noi deja numaram zilele ramase… Ne vedem pe 3 iulie in Baicoi sa traim impreuna autenticitatea experientei artistice!
Festivalul de film Arkadia Short Fest esteorganizat de AsociatiaCulturalaArkadia, in parteneriat cuCamexip SA, cu sprijinulCentrului National al Cinematografiei.
Sponsori: Alfaromtrans, BRD, General Meel Electric, Shop4Office.ro, Cabinet Veterinar Dr. Gabriel Bulareanu, Final Distribution.
Parteneri: TeatrulTomaCaragiu Ploiesti, Interaktiv University, CERC Baicoi, Encounters Short Film Festival, Écu.
Partenerimedia:Antena 3, Ziare.ro, Decat o Revista, SUB25, All About Romanian Cinema, Film Reporter, Cinefan, OrasulMeu, InOras, Metropotam, Dor de Duca, Student din Provincie,

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu