Gastronomie Retete traditionale

Zaletti, biscuiti venetieni




Zaletti
Ingrediente pentru 4 portii:

– 250g faina de porumb,
– 250g faina de grau,
– 150g zahar,
– 4 oua,
– 200gr unt,
– 100g sultanas (stafide),
– 1 lamaie rasa,
– vanilie,
– sare.

Pentru a prepara acesti biscuiti tipici trebuie sa amestecati
bine zaharul cu ouale, si sa lasati stafidele sa se inmoaie
in apa calduta. In alt vas puneti faina de grau si de
porumb, un varf de cutit de sare, vanilia si lamaia rasa,
si amestecati-le impreuna. Apoi adaugati restul la acest
amestec, fara a va opri din framantare. Taiati aluatul
rezultat in bucatele de 3-4 centimetri, si da-ti o forma
romboidala.
Puneti-le la copt in cuptor la o temperatura de 180 de
grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute.
La sfarsit, dupa ce le scoateti din cuptor, presarati
deasupra zahar pudra.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu