Desert Gastronomie

Tort…intr-un timp rapid



Modul de viata s-a schimbat, suntem din ce in
ce mai ocupate si nu mai avem timpul sau chiar dispozitia
necesara pentru a face un tort de casa. Pentru a venit
in ajutor va voi impartasi o reteta de tort ce se face
rapid si fara prea mult stres. Iar un tort poate deveni
chiar si un cadou inedit, mai ales daca este facut chiar
de tine.


Ingrediente

– 1 lamaie
– 5 linguri de zahar
– 2 plicuri de praf de frisca
– 1 plic de intaritor frisca
– 2 plicuri de praf de ciocolata,
– 2 plicuri de praf vanilie
– 1 punga lapte
– 1 set blat pentru tort
– 3 banane
– 2 portocale
– 2 kiwi

Toate aceste ingrediente se pot gasi la orice super-market.

Mod de preparare

Incepem cu setul de blat de tort (ce contine 3 blaturi),
cumparat din comert. MENTIONEZ: uitati-va bine pe data
de expirare de pe spate si cumparati setul care este cat
mai departe de data expirarii, altfel riscati ca blaturile
sa vi se sfarme.
Luati un bol si puneti in el 3 cani de lapte rece si apoi
adaugati cele 2 plicuri de frisca plus intaritorul si
amestecati totul cu ajutorul mixerului timp de 10 minute.
Faceti acelasi lucru cu praful de vanilie si ciocolata,
dupa ce ati obtinut cremele puneti-le la frigider timp
de 15 minute.
Taiati intre timp banalele in felii medii. Intr-un bol
puneti doua cesti de apa, zeama de lamaie si cele 5 linguri
de zahar, folositi zeama pentru a insiropa foarte bine
toate cele trei blaturi de tort. Luam primul blat si il
acoperim cu crema de ciocolata pe care adugam feliile
taiate de banane pana ce acoperim intreaga suprafata.
Dupa care adaugam cel de al doilea blat care il acoperim
cu crema de vanilie caruia ii adaugam restul feliilor
de banane ramase. Asezam si ultimul blat, apoi acoperim
totul cu frisca. Tortul poate fi ornamentat in functie
de imaginatia fiecaruia, puteti lua kiwi si portocale
si sa le asezati dupa forma dorita sau ca in pozele de
mai jos.
Daca doriti alte ornamente acestea pot fi gasite la orice
cofetarie si puteti realiza tortul pe care vi-l doriti.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu