Desert Gastronomie

Tartufo, inghetata italiana


Tartufo
nu este neaparat un preparat in sine, ci mai degraba o
maniera de a prepara inghetata, specific italiana. Desi
exista mai multe variatiuni, atat in ceea ce priveste
tipurile de inghetata folosita, cat si modul de preparare,
noi va prezentam in cele ce urmeaza modalitatea preferata
de intreaga echipa egirl.ro! Savurati!

Ingrediente (pentru o portie):
2 cupe inghetata de vanilie
2 cupe inghetata de cafea
alune sau fistic
sos de ciocolata

Mod de preparare:
Inghetata de cafea se topeste, pana cand se transforma
intr-o crema groasa, calduta. Se toarna intr-un pahar
de inghetata. Din cele 2 cupe de inghetata de vanilie
se face o cupa mai mare, la mijloc fiind adaugate cateva
alune nesarate. Se acopera cu sos de ciocolata, si se
pune in pahar, in mijlocul inghetatei de cafea topita.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu