Cartea de bucate Gastronomie

Supa de dovleac


Ingrediente:

4 cani cu bucati de dovleac proaspat taiat
1 ceapa medie taiata
1 morcov taiat in bucati
1 telina taiata
1 piept de pui
2 cani de supa de apa
1/2 cana de orez alb
1 cana de supa lapte

Mod de preparare:
Amestecati dovleacul cu ceapa, morcovul si telina intr-o
oala mare de supa. Adaugati pieptul de pui si apa. Aduceti
compozitia la punctul de fierebere la o temperatura
medie. Reduceti apoi temperatura, acoperiti si lasati
20 de minute sau pana cand dovleacul devine moale. Adaugati
orezul si lasati din nou la fiert. Apoi luati oala de
pe aragaz si lasati-o 10 minute. Scoateti dovleacul
si dati-l la mixer pana devine puree. Turnati-l impreuna
cu laptele in oala si lasati la fiert la temperatura
joasa pana este gata.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu