Cartea de bucate Gastronomie

Supa crema de rosii


Ingrediente
– 1 kg jumate de rosii
– zarzavat de supa
– 2-3 linguri orez
– 3 linguri smantana
– unt
– verdeata

Mod de preparare
Se spala rosiile, se rup si se pun sa fiarba fara apa,
acoperit. Pe de alta parte se face supa de zarzavat.
Cand rosiile s-au inmuiat se trec prin sita si se subtiaza
cu zeama de zarzavat, se amesteca, se adauga sare dupa
gust,
se adauga orezul spalat si se pune sa fiarba pana cand
orezul este moale. Cine doreste, poate adauga o lingurinta
de zahar vanilat.
Cand este gata se pune multa verdeata tocata, se acopera
si se lasa cateva minute. Cand se toarna in castron se
drege cu smantana si cu bucatica de unt, dupa placerea
fiecaruia.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu