Ingrediente
– 1/2 kg de foi de vita (aprox 50 de bucati)
– 1/2 kg orez
– 1 ceasca de ceapa tocata
– 1 legatura de ceapa verde
– 1 legatura marar
– 1 legatura de patrunjel
– 1 1/2 ceasca de ulei
– zeama de la 2-3 lamai
– 3 cesti de apa
Mod de preparare
Cum suntem in sezonul in care se gasesc frunze proaspete,
aceste sarmale vor avea mai multa savoare. Acestea se
spala si se inmoaie pe rand in apa care fierbe. (Daca
folosim frunze din conserva acestea trebuie fierte 4-5
minute, ca sa se fragezeasca). Umplutura se pregateste
astfel: in jumatate din ulei si o ceasca de apa si se
amesteca cele doua feluri de ceapa, orezul spalat in prealabil,
verdeata tocata, sarea si piperul, tinandu-se pe foc pana
cand inghit toata apa. In foile de vita pregatite se pune
cate o lingurita din umplutura, se impacheteaza si se
aseaza sarmalele, dupa ce pe fundul oalei s-au asezat
cateva frunze de vita. Dupa ce s-au randuit sarmalutele
se toarna sosul de rosii, restul de ulei, apa, zeama de
lamaie si cateva foi de dafin. Se fierb la foc mic pana
cand raman doar cu uleiul. Daca orezul nu s-a fiert suficient
de bine se mai adauga putina apa.
Se servesc in general reci. |
|
Adauga comentariu