Ingrediente
-300 g carne de porc
– 200 g carne de vita (sau 500 g carne de porc)
– 100 g orez
– 150 g untura sau ulei
– 200 g ceapa
– 50 g bulion
– 300 g rosii
– 2 capatani de varza murata
– piper,
– 1 fir cimbru
– 1 foaie dafin.
Mod de preparare
Carnea impreuna cu ceapa calita se dau prin masina de
tocat. Se adauga orezul fiert, piper pisat, sare, se amesteca
si cu aceasta tocatura se pregatesc sarmalele cu foi de
varza.
Se ia cate o cantitate de tocatura cat pentru o parjoala
si se pune pe marginea foii de varza, pe palma intinsa
sau pe masa, se intoarce un capat al frunzei peste tocatura
si se ruleaza pana la celalalt capat si apoi marginile
frunzei de la capete se introduc in interiorul sarmalei.
Si tot asa si cu celelalte foi de varza ramase.
Se iau cateva foi de varza si se pun pe fundul oalei in
care vom aseza sarmalele. Pe fundul oalei se aseaza
sarmalele in randuri suprapuse, iar deasupra se acopera
cu restul de varza.
Oala cu sarmale se umple cu atâta apa calda cât
este nevoie pentru a acoperi sarmalele. Peste sarmale
se mai pun cimbru, felii de rosii si se lasa sa fiarba
acoperit cu capac 2-3 ore fara întrerupere. Daca
sarmalele scad in timpul fiertului, se mai adauga apa
fierbinte.
La sarmale nu este bine sa se puna la inceput prea multa
apa, intrucat se umfla in timpul fierberii, iar apa va
curge pe plita. Daca este nevoie, se mai adauga apa pe
parcurs.
Sarmalele se servesc cu mamaliguta calda si, dupa gust,
cu smantana. |
Adauga comentariu