Gastronomie Retete de post

Sarmale de post cu ciuperci


Ingrediente

1/2 ciuperci, o cana de orez, 3 cepe, 1 morcov, 100 ml
ulei, 2 linguri bulion, 150 ml suc de rosii
sare, piper, marar, o foaie de dafin si o varza murata
sau frunze de vita de vie

Mod de preparare
Se toaca cepele si se calesc in ulei. Ciupercile spalate
si curatate se taie marunt si se pun peste ceapa. Se lasa
sa fiarba putin in sucul lor. Orezul spalat se pune peste
ciuperci. Tot acolo se mai pun cele 2 linguri de pasta
de rosii, sare, marar, piper si o ceasca de apa. Se lasa
sa fiarba pana se umfla bobul de orez.
Se lasa sa se raceasca dupa care se amestecul si se aseaza
in cate o foie de varza sau vita de vie si se infasoara
sarmalele.
Pe fundul oalei se pune o foaie de varza, si peste aceasta
se aseaza in randuri suprapuse sarmalele bine infasurate.
Peste ele se pune apa, se pune sucul de rosii si o foaie
de dafin. Se fierb la foc mic cca 1 1/2 ora.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu