Cartea de bucate Gastronomie

Rulou din piept de curcan


Timp de preparare:
30 min.
Timp de fierbere: 1 ora.

Ingrediente:
– 1 piept de curcan dezosat
– 1 ficat de curcan
– 2 felii de paine fara coaja
– 50 ml. lapte
– 1 ou
– 1 catel de usturoi
– patrunjel verde tocat
– 50 g unt
– sare, piper

Mod de preparare:
Pentru aceasta reteta este indicat pieptul de curcan
ingrasat, care este fraged. Se intinde bucata de carne
pe un fund de lemn si se bate astfel incat sa se subtieze.
Se da prin masina de tocat ficatul, apoi se adauga usturoiul
pisat, feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse,
oul, verdeata tocata, sare si piper si se amesteca.
Se unge pieptul de curcan cu aceasta pasta, pe toata
suprafata, apoi se ruleaza. Ca sa nu se desfaca in timpul
coacerii, se leaga ruloul cu ata. Se unge cu unt, se
pune intr-o tava unsa cu unt, se toarna 75 ml. apa si
se introduce la cuptor, la foc moderat. In timpul coacerii,
se intoarce ruloul de mai multe ori. Se scot atele,
se taie felii potrivit de groase si se servesc cu garnitura
de legume.

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu