Ingrediente
– 1 pui
– 500g cartofi
– 2 lamai
– 100g ulei
condimente:
– sare
– cipola verde
– cimbru macinat
– piper macinat
Mod de preparare
1. Se spala bine puiul dezghetat (daca
a fost congelat in prealabil).
Se amesteca uleiul cu condimentele (sare, piper, cimbru)
dupa gust.
Puiul se aseaza intr-o tava rezistenta la foc, si apoi
se unge din abundenta cu amestecul de ulei astfel rezultat.
Se spala lamaile, si se taie in cate om felii. Se amesteca
printre bucatile de pui. Cipola se rupe in bucatele mici,
si se presare peste pui.
2. Puiul se pune la copt, intr-un cuptor preincalzit
10 minute la 200C. Se lasa aproximativ 1h, verificandu-l
din cand in cand pentru a nu se arde.
Separat, cartofii se spala si se curata.
3. Cartofii se pun intr-o tigaie cu aproximativ
1cm de ulei, si se lasa pentru 10-15 minute la prajit
la foc mediu. Se intorc din cand in cand de pe o parte
pe alta. In tigaie, in timp ce se prajesc, se presara
cimbru peste cartofi.
Se serveste cu salata de rosii proaspete, cu ulei de masline!
Pofta buna!
|
Adauga comentariu