Desert Gastronomie

Prajitura in 3 straturi


Ingrediente

Foi de aluat
– 800g faina
– 80g zahar
– 50g drojdie
– 1 pahar smantana
– 250g unt
– 7 oua

Umplutura
– 700g rahat
– 700g gem de prune
– 250g nuca macinata
– 250g zahar

Mod
de preparare


Aluatul rezultat se imparte in 4 foi. Pe prima
foaie se pune rahat taiat in felii subtiri. Cele 7 albuse
se bat spuma impreuna cu zaharul si se amesteca si cu
nuca macinata. Cu aceasta se unge cea de-a doua foaie.
A treia foaie se unge cu gem de prune. Se aseaza una peste
alta cele 4 foi intr-o tava unsa bine cu ulei. Se lasa
la copt la foc moderat timp de o ora. Cand prajitura este
coapta se lasa sa se raceasca intr-o tava acoperita cu
un prosop. Dupa aceasta se taie in romburi egale.
Pofta buna!

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu