Desert Gastronomie

Prajitura cu zahar ars


Ingrediente

Aluat
– faina
– 2 oua intregi
– 5 linguri zahar
– 5 linguri ulei
– 5 linguri lapte
– 1 lingurita amoniac stins in ulei

Crema
– 1 cana lapte
– 2 linguri faina
– 1 si 1/2 cana de zahar care se arde
– 200 g unt
– 1 ou

Mod
de preparare

Aluat
Se face aluatul si se imparte in 3 foi care se coc
pe dosul tavii, unsa in prealabil cu ulei.

Crema
Intr-un castron se sparge un ou intreg. Se amesteca
cu 2 linguri de faina si se subtiaza cu o cana de lapte.
Toata compozitia se toarna peste zaharul ars impreuna
cu 200g unt. Aceasta crema se fierbe la foc mic pana se
face ca o smantana. Se amesteca incontinuu pentru a nu
se prinde de cratita.

Crema calduta se toarna peste foi si pe deasupra prajiturii.
Foile se pun una peste alta.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu