Desert Gastronomie

Placinta cu branza dulce


Ingrediente: 1/2 kg faina, 1
pachet unt, sare, 1 cana lapte, 1 kg branza de vaci proaspata,
10 oua, coaja de lamaie

Mod de preparare:

Se face un aluat din faina, un varf de sare, o cana de
lapte dulce si 1/2 din cantitatea de unt.
Se framanta bine si se adauga treptat, in timpul framantarii,
cealalta jumatate de unt. Aluatul se da la rece pentru
o ora. Apoi aluatul se intinde pe un planseu. Se taie
foaia in doua jumatati egale. Se unge o tava cu unt, se
pune o foaie si se acopera cu branza pregatita astfel:
1 kg branza proaspata de vaci se amesteca cu 1/2 cana

smantana, coaja rasa de lamaie, si cele 10 oua puse cate
unul. Umplutura se pune peste prima foaie, se acopera
cu foaia ramasa si se da placinta la cuptor, pentru 45
min.
Pe deasupra se presara zahar vanilat.
Se lasa sa se racoreasca si se serveste taiata felii.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu