Ingrediente
1 conserva lapte de cocos (sau proaspat din nuca de cocos)
1 1/2 cana de orez cu bobul lung
1 varf de cutit de sare
optional 1/2 cana de nuca de cocos feliute
::pentru decor migdale taiate, putin suc de rosii, frunze
de menta
Mod de preparare
Omogenizati laptele de cocos intr-un mixer, turnandu-l
si amestecandu-l pentru aproximativ 15 secunde. Daca aveti
si nuca de cocos feliutele, adaugati-le inainte de amestecat,
si folositi mixerul pentru 20 de secunde.
Turnati laptele de cocos intr-o oala medie cu orezul,
pusa pe foc si adaugati 1/4 cana de apa. Adaugati si sare
si amestecati. Aduceti amestecul la punctul de fierbere,
si apoi lasati la foc mocnit acoperit.
Dupa 10 minute testati orezul. Daca este inca tare (asa
cum ar trebui sa fie dupa aceasta perioada) turnati inca
putina apa si mai lasati cateva minute. Repetati de cate
ori este nevoie pana orezul este moale. |
|
Adauga comentariu