Desert Gastronomie

Negresa



Ingrediente:
– 400gr. zahar;
– 1 pachet de margarina sau unt (200gr.);
– 50 gr. cacao;
– 250 gr. faina;
– 6 oua;
– 2 pliculete de zahar vanilat;
– praf de copt;
– ornamente de prajituri la alegere.



Zaharul se amesteca intr-un vas si se prajeste ca pentru
o crema de zahar ars; dupa aceea, pe un fund de lemn udat
bine cu apa, se rastoarna compozitia pentru racire. Carameul
astfel obtinut, cât este fierbinte, se zdrobeste
in bucati mici cu ajutorul unui facalet.

Se separa ouale in doua vase, in primul fiind margarina
si inca 200 gr. zahar, iar in celelalt punându-se
albusurile care se bat spuma. Albusurile batute se rastoarna
peste compozitia din primul vas, unde se adauga cacao,
faina si praful de copt nestins, obtinându-se astfel
coca prajiturii.
ATENTIE: in compozitie se pun si 2-3 linguri de
apa, pentru a nu se intari prajitura din cauza continutului
de cacao.

Galbenusurile si restul de zahar si zaharul vanilat se
amesteca bine cu mixerul si pastreaza pentru mai târziu.Coca
se pune intr-o tava in cuptorul incins. Dupa un timp,
când aluatul nu este complet copt, se scoate tava
si se pune compozitia cu galbenusuri pe deasupra, apoi
tava se introduce din nou in cuptor pâna la coacere
completa. Dupa ce s-a copt, se pune caramelul farâmitat,
in ploaie, peste prajitura fierbinte.

Se orneaza dupa preferinta cu ornamente colorate de prajituri.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu