Gastronomie Retete traditionale

Minestrone


Minestrone
este o varietate de supa groasa, traditionala din Italia,
pe baza de legume, uneori cu adaos de paste sau orez.
Dintre ingredientele traditionale amintim: fasole, ceapa,
telina, morcovi sau rosii.

Pasca de branza
Deoarece minestrone de obicei se gateste cu orice fel
de legume, si poate sa fie vegetariana sau cu carne, nu
exista o reteta standard, insa in continuare va propunem
varianta noastra, conceputa astfel incat sa fie dietetica
si usoara. De asemenea, legumele alese au un mare aport
de fibre si vitamine, fiind si foarte sanatoasa.

Ingrediente:
– praz
– dovlecel
– ardei
– sparanghel
– pãtrunjel radacina si frunze
– broccoli
– conopida
– pasta de rosii

Mod de preparare
Legumele taiate marunt se fierb in apa timp de aproximativ
15 minute, pana se inmoaie bine. Supa astfel obtinuta
se amesteca impreuna cu o cantitate egala de pasta de
rosii. Se mai lasa 15 minute sa se amestece bine. Se condimenteaza
dupa gust. Vara minestrone poate fi servita rece, presarata
cu patrunjel verde. De asemenea, este delicioasa si fierbinte.
Pofta buna!

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu