Desert Gastronomie

Galusti cu prune


Ingrediente
(4 portii)
– 400 g cartofi
– 100 g faina
– 5 linguri de zahar
– 8 prune
– ulei
– pesmet
– scortisoara
– zahar brun

Mod de preparare
Se curata de coaja cartofii si se taie cubulete. Se lasa
la fiert. Apoi se paseaza cu furculita, pana se obtine
o pasta asemanatoare piureului, care se amesteca cu faina
si cu o lingura de zahar. Coca obtinuta astfel, un pic
moale si lipicioasa, se imparte in 8 parti egale, care
se intind in patrate de dimensiuni suficiente pentru a
cuprinde o pruna.
Se scot samburii prunelor, si in locul lor se pune putin
zahar si/sau scortisoara. Se pun in mijlocul patratelor
de aluat, care apoi se rotunjesc in mana pentru a acoperi
complet fructul.
Se puna suficienta apa intr-o cratita si se lasa la fiert.
Galustele se adauga cand incepe sa clocoteasca, si se
da la foc mic, fiind lasate astfel aproximativ 10-15 minute.
In paralel, intr-o tigaie se lasa la rumenit pesmetul
in ulei. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga 3-4 linguri
de zahar si un strop de scortisoara.
Galustile fierbinti, proaspat scoase din apa, se dau prin
pesmet. Se pudreaza cu zahar brun.
Se servesc calde sau reci.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu