Cartea de bucate Gastronomie

Ciorba de varza murata


Ingrediente
(pentru 4 portii)
– 2l de apa
– 300g carnati afumati (sau orice alta carne afumata)
– 1 lingura faina
– 1 ceapa
– 500g varza murata
– smantana
– boia dupa gust
– untura (ulei)

Mod de preparare
Varza se spala putin pentru a se desara si se taie fasii
mici. Se taie marunt si ceapa. Se pune dupa la fiert in
cei 2 litri de apa. Faina se rumeneste (in untura sau
ulei), se adauga boia si se stinge cu apa rece. Apoi se
toarna peste apa in care a fiert varza. Carnatii (sau
carnea afumata) se taie in bucati mici, si impreuna cu
ceapa maruntita se adauga la ciorba.
Se serveste aburinda, cu smanatana dupa gust.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu