Cartea de bucate Gastronomie

Ciorba de loboda


Ingrediente
(pentru 4 portii)
– 4-5 legaturi de loboda
– 2legaturi de ceapa verde
– 1/2l bors
– 1 1/2 legatura patrunjel
– 1-2 leustean verde
– 2 linguri orez
– 1 ou
– sare dupa gust
– smantana

Mod de preparare
Frunzele de loboda si ceapa se spala si se curata bine.
Ceapa se taie in bucati mici. Intr-o oala cu apa se adauga
sarea dupa gust si se pun la fiert loboda si ceapa. Se
adauga orezul si se fierbe in continuare. In paralel se
clocoteste borsul si se acreste ciorba apoi. Patrunjelul
si leusteanul se toaca marunt si se adauga, dupa mai lasandu-se
15 minute in oala acoperita.
Ciorba se poate drege cu ou sau cu smantana.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu