Cartea de bucate Gastronomie

Ciabatta cu masline


Ingrediente:
– 400g faina
– 1 cub de drojdie
– putin zahar
– 240ml aoa calda
– 20 masline fara samburi
– 2 linguri ulei de masline
– putina sare

Mod de preparare:
Faina se cerne intr-un castron, se face o adincitura
in mijloc, unde se
toarna drojdia lichefiata cu zaharul si apa. Compozitia
se presara cu faina,
se acopera si se pune la cald la crescut timp de 20
de minute. Se adauga
maslinele taiate bucati, uleiul si sarea . Se framinta
aluatul pina devine
elastic. Se acopera si se pune din nou la crescut 30
min. Se rastoarna in
forma si se mai lasa la crescut 20 mins. Se coace in
mijlocul cuptorului
incalzit la 200 grade (foc iute) timp de 10 minute,
apoi focul se reduce la
180 grade si se mai coace inca 35 minute. Se scoate
din forma.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu