Gastronomie Retete traditionale

Ardei umpluti



Ingrediente

2 kg ardei grasi, jumatate de kg orez, jumatate kg de
carne tocata, 2 morcovi, o ceapa mare, sare, piper, o
legatura
de patrunjel, sos de rosii, un ou

Mod de preparare

1.
Se taie "capacul" ardeiul grasi cu ajutorul
unui cutit; se clatesc prin interior si se curata de seminte.
Se spala orezul ; Ceapa, spalata si curatata, se taie
marunt.

2.
Se pune ceapa in ulei fierbinte, dupa un minut se adauga
orezul fiert plus doua cani cu apa. Se amesteca continuu
timp de 10 – 15 minute.

3.
Se taie morcovii si patrunjelul marunt

4.
Luam un bol in care se pune orezul si ceapa rumenita,
se adauga apoi carnea tocata, si se amesteca bine. Dupa
ce ati teminat morcovii si patrunjelul de taiat, puneti-i
in bol, alaturi de 2 linguri pline de sos de rosii, jumatate
de lingura de sare, dar si de piper, plus oul crud. Se
amesteca totul bine la un loc timp de 5 minute pana cand
compozitia se leaga.

5.
Dupa ce amestecul s-a omogenizat se iau ardeii si se umplu,
lasindu-se un pic loc la varf pentru a putea sa-i acoperiti
cu capacul taiat in prealabil. Apoi , intr-o oala plina
de apa, se vor pune la fiert timp de o ora.

Pofta buna!

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu