Frumusete Ingrijire corporala

Unghiile perfecte cu un minimum de efort

Unghiile perfecte cu un minimum de efortIn prezent destul de putine femei isi permit sa mai poarte unghiile lungi deoarece intretinerea lor este costisitoare si consuma foarte mult timp. Cele care insa au unghiile lungi recurg la o sumedenie de metode utile pentru curatarea si ingrijirea lor, iar rezultatele sunt foarte bune, asemenea femei avand intotdeauna niste unghii stilate si atragatoare si fiind dispuse sa plateasca orice pret pentru a nu renunta la acest lux, unul dintre putinele pe care ti-l mai poti permite in prezent.

Unghiile fac parte din trupul nostru si de aceea au la fel de multa nevoie de nutrimente ca si alte parti ale organismului, iar alimentatia echilibrata este probabil factorul primordial care sa permita cresterea armonioasa si sanatoasa a unghiilor. Calciul si vitamina A nu ar trebui niciodata sa lipseasca de la dieta, fiind recomandate pentru unghii atragatoare nu doar alimente, dar chiar si suplimente bogate in aceste nutrimente. Absenta calciului si a vitaminei A din alimentatie usuca si lipseste unghiile de stralucire si de aceea aceste nutrimente nu trebuie sa lipseasca de la dieta.

Aportul marit de apa si alte lichide la dieta este de asemenea important pentru o buna sanatate a unghiilor, iar fructele si zarzavaturile proaspete vor furniza si alte nutrimente utile pentru un aspect placut al unghiilor, sulful si siliconul fiind esentiale si acestea pentru dezvoltarea armonioasa a lor. Ceapa si broccoli sunt doar doua alimente care de asemenea merita introduse des la dieta unei persoane care isi doreste unghii sanatoase si atragatoare. Sucul de morcovi proaspat preparat contine pe langa vitamina A si fosfor, iar fosforul va intari multumitor unghiile, suficient cat sa le putem ingriji fara teama ca se vor rupe usor.

O dieta gresita da peste cap metabolismul, iar programul neregulat de odihna de asemenea contribuie la acest lucru. Mai toate femeile care sufera din acest motiv vor avea si unghii nesanatoase, dar si mai multa pielita de indepartat atunci cand isi vor ingriji manichiura. Acizii grasi pot insa regla aceasta problema alimentara alaturi de servirea meselor la ore fixe si adoptarea unui program de odihna si de viata mai riguros. Uneori apar si puncte albe pe unghii, iar aceasta ne poate indica si absenta zincului de la dieta, care insa poate fi procurat daca se consuma regulat peste, scoici, muschi de vita, cereale fortificate cu zinc, paine integrala, nuci, seminte de dovleac, produse lactate, iaurt si legume boabe.

Pentru intretinerea si ingrijirea corecta a unghiilor prin mijloace externe de asemenea se poate apela la unele produse alimentare cu rol in buna sanatate a unghiilor, iar aici merita sa amintim zeama de usturoi care, aplicata zilnic pe unghii, le va reda stralucirea si taria sau uleiul de masline in amestec cu putina zeama de lamaie, care de asemenea reda stralucirea unghiilor si le curata foarte frumos. Realizarea manichiurii trebuie facuta fara graba, fiind obligatoriu sa se aloce suficient timp uscarii corecte a straturilor succesive de lac de unghii si de asemenea fiind foarte bine daca se apeleaza la produse care nu necesita sa fie aplicate decat o data sau maximum de doua ori pe saptamana.

Curatarea unghiilor si pregatirea lor pentru o noua aplicare ar trebui sa fie facuta cu produse care contin si substante hidratante astfel incat lacul vechi sa se indeparteze foarte usor fara a mai fi nevoie sa ranim unghiile pe durata acestui proces. Daca la aplicare s-au asezat straturi succesive de lac si nu doar unul-doua straturi mai groase atunci si curatarea lor va fi mai simpla. Suplimentar, si masarea regulata a mainilor si degetelor pentru activarea circulatiei sangelui va permita sa avem o manichiura mult mai atragatoare si mai sanatoasa decat inainte. Prin masaj si activarea circulatiei unghiile se intaresc si de asemenea este incurajata cresterea lor, lucru dorit de femeile care prefera sa poarte unghiile mai lungi.

Prin asemenea masuri utile in plan alimentar si de ingrijire a unghiilor, orice femeie sa poate bucura de o manichiura de exceptie, iar costurile sunt lipsite de importanta, fiind insa nevoie sa se aloce suficient timp pentru intretinerea corecta a unei manichiuri sanatoase si atragatoare. Fie vorba despre unghii lungi sau scurte, cu toate ne dorim sa avem niste maini ingrijite si placute ca aspect, iar solutia se afla la indemana noastra, a tuturor fiind vorba asa cum am aratat mai sus despre o alimentatie corecta, odihna normala si o atentie marita la tot ceea ce presupune procesul de curatare, intretinere si decorare a unghiilor noastre.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu