Cosmetica si machiaj Frumusete

Un blush ideal pentru fiecare ocazie

Un blush ideal pentru fiecare ocaziePana nu demult, privit ca unul dintre cei mai simpli pasi de realizat in cadrul unei sedinte de machiaj, aplicarea blush-ului a ajuns in prezent sa reprezinte o problema pentru multe dintre femeile moderne, cerintele modei punand accent la ora actuala pe un blush aplicat cu mare arta, subtil si prin apelul la tehnici variate care permit atat sublinierea placuta a conturului fetei cat si plusul de prospetime si tinerete pe care il confera de regula un blush de calitate.
 
1. Un blush clasic, aplicat pe obraji, pare sa fie solutia optima pentru orice iubitoare de frumos, dar in realitate aceasta tehnica este utila doar pentru femeile cu o forma patrata a fetei, care reusesc prin aplicarea gentila de blush pe obraji sa rotunjeasca placut conturul fetei si astfel sa elimine efectul natural inestetic generat de forma patrata a fetei lor.
 
2. In cazul femeilor cu o forma a fetei ovala, solutia ideala pentru aplicarea de blush este punerea accentului pe partea inferioara a obrajilor, chiar deasupra maxilarului, in acest mod chipul capatand o forma mai rotunda si, implicit, mai placuta, mai aproape adica de standardele actuale de frumusete.
 
3. Chiar si o fata cu forma rotunda nu este perfecta mai ales atunci cand discutam despre un chip de dimensiuni mai mici, si in acest caz stilistii propunand solutia optima, respectiv aplicarea de blush putin deasupra pometilor obrajilor, o tehnica inspirata care va crea efectul unei fete rotunde si simetrice. Este totusi nevoie de o atentie suplimentara la machiajul ochilor care e absolut obligatoriu sa nu fie prea incarcat.
 
4. Pentru fetele late, aplicarea de blush se recomanda a se face in zona pometilor obrajilor si usor mai sus, inspre tample, in acest mod chipul capatand de asemenea un contur placut, dar numai daca blushul se aplica cu multa arta si subtil in partea superioasa, respectiv in apropierea tamplelor. Si aici, machiajul ochilor ar trebui sa fie unul de tip nud, nu foarte incarcat, pentru a se pune in evidenta forma placuta a fetei rezultata in urma aplicarii de blush cu subtilitate si arta.
 
5. In sfarsit, femeile cu o forma mai larga si, eventual, mai alungita a fetei vor trebui sa aplice un blush de calitate pe o zona mai mare, care sa depaseasca cu o idee conturul obrajilor, acest blush generos avand rolul de a reduce dimensiunile fetei la standarde acceptabile. Machiajul ochilor poate fi acum mai incarcat si de asemenea machiajul buzelor, asa efectul de chip rotund, ideal, fiind mai bine pronuntat.
 
 
 
 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu