Beauty quizz Frumusete

Ultimele tendinte de infrumusetare pentru toamna 2014

Sezonul toamna-iarna 2014 preia o serie dintre trendurile anului trecut cu unele accente proaspete pe noua paleta coloristica a acestui an, iar suplimentar stilistii si creatorii de moda ne propun si multe surprize placute, o parte dintre acestea fiind deja cunoscute si de mare succes la publicul feminin si de asemenea apreciate fara retineri si de criticii de moda.

1. Machiajul

Continuand trendul anilor trecuti, machiajul nud, respectiv machiajul natural este cerut imperativ de moda momentului inclusiv pe toata durata sezonului rece si nu doar in sezonul cald. Rigorile modei cer ca tenul vostru sa prezinte un aspect mereu curat, plin de prospetime si radiind tinerete si sanatate, iar daca aceste standarde vi se par prea ridicate atunci nu disperati prea repede deoarece noile cosmetice si tehnici pentru machiaj vin sa raspunda exact acestor rigori ale modei internationale.

La aplicarea machiajului se pot folosi cele mai variate culori atat pentru baza de machiaj (care trebuie sa fie aplicata in strat subtire) cat si pentru restul machiajului. Secretul este ca aceste cosmetice sa fie dozate subtil si doar acolo unde este necesar, si de asemenea este recomandat sa se apeleze frecvent la iluminatoarele de ten, si acestea foarte utile si complet la moda atat in sezonul rece cat si in sezonul cald.

2. Buzele

Un capitol separat, machiajul buzelor va urma aceleasi standarde moderne care inclina catre aspectul natural al fetei, iar aici cea mai buna alegere sunt rujurile care pot reda aspectul de buze nude sau care sunt colorate intr-un roz discret, natural. Apeland la o metafora, buzele voastre ar trebuie sa se asemene cu doua petale catifelate care sa sugereze aspectul de buze naturale, neatinse de ruj, de conturul de buze sau alte cosmetice pentru buze.

Alternativ, sunt incurajate in aceasta toamna si buzele mate, placut colorate in rosu, violet, culori pastel sau culori fructate in tonuri inchise precum si alte culori mai inchise specifice acestui anotimp. Atentie insa la rujurile mate pentru ca alegerea lor va dicta ulterior si alegerea celorlalte produse pentru machiaj, mai ales a celor folosite la machiajul ochilor, precum si culoarea aleasa pentru coafura voastra.

3. Machiajul ochilor

Negrul este culoarea dominanta pentru machiajul ochilor in aceasta toamna, aici atat mascara cat si conturul de ochi sau chiar si umbrele de ochi putand fi aplicate in nuantele preferate de negru pentru a se obtine fie un aspect retro specific anilor '60, fie un look modern si nonconformist in stil punk sau goth, fie un look clasic, minimalist si plin de rafinament.


Este deci important ca ochii vostri sa fie bine conturati si subliniati prin folosirea celor mai noi tehnici de machiaj, produsele cosmetice de ultima generatie pentru machiajul ochilor fiind de regula usor de aplicat si mentinandu-se intacte pe durate convenabile de timp.

4. Pictarea unghiilor

Culorile vii si vesele ale verii vor trebui inlocuite cu niste culori mai inchise odata cu venirea toamnei inclusiv in ce priveste machichiura. Sunt incurajate si in acest an tatuajele pe unghii si cuticule, degradeurile, combinarea mai multor nuante/culori, dar se impune ca in sezonul rece sa se apeleze la tonuri mai inchise precum bejul inchis, verdele, violetul, albastrul, culorile pastelate si cele fructate (in nuante inchise) sau chiar lacul negru de unghii.

Stilistii au propus special pentru aceasta toamna si combinatii inedite pentru pictarea unghiilor care combina negrul cu albastrul sau bejul cu negrul si de asemenea nu au uitat sa provoace iubitoarele de frumos si cu manichiuri metalice sau fosforescente destinate petrecerilor si altor ocazii speciale de dupa lasarea intunericului.

Rosul nu este nici acesta ignorat in ce priveste manichiura de toamna, aceasta culoare putand fi folosita atat in combinatii inedite cu alte culori cat si ca atare, dar fiind recomandate totusi lacurile de unghii mai inchise si nu cele care vin intr-un rosu aprins sau alta nuanta mai deschisa de rosu.

5. Aranjarea parului

Coafurile la moda in aceasta toamna includ o oferta bogata, stilistii propunand acum coafuri cu coc simplu sau buclat, coafurile impletite sau in valuri, coafuri in coada de cal sau coafuri neglijente in stil tousled hair. Pe ansamblu, se pare ca va fi un sezon foarte relaxat in ce priveste sedintele de aranjare a parului, creatorii de moda incurajand anul acesta mai ales coafurile simple care pot fi realizate rapid chiar si de acasa.

6. Tinuta vestimentara

Aici exista cele mai multe surprize placute pentru toamna 2014, in acest an creatorii de moda intrecandu-se pe sine si venind cu propuneri foarte interesante in plan vestimentar care fac uz de intreaga paleta coloristica a toamnei precum si de motive geometrice, artistice, broderii moderne si alte sugestii pline de dinamism si ingeniozitate.

Veti putea prin urmare sa optati in aceasta toamna pentru haine in culori de-a dreptul vibrante si pline de viata, care vin, e drept, in nuante mai inchise, dar nu si mai putin atragatoare atat pentru voi cat si pentru ochii privitorilor.

Materialele printate, materialele gandite in combinatii inspirate de culori sau materialele transparente sunt total la moda toamna aceasta, voua revenindu-va sarcina sa alegeti dintre aceste materiale ceea ce va prinde mai bine sau sa va cumparati tinute de-a gata daca aveti norocul ca acestea sa se aseze turnat pe trupul vostru.

 

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu