Cosmetica si machiaj Frumusete

Trenduri noi pentru machiajul de toamna

Ultimele prezentari de moda special adresate sezonului toamna-iarna au adus in prim-plan o serie de tendinte spectaculoase si variate atat prin forme cat si prin culori, designerii si stilistii din intreaga lume intrecandu-se pe sine si promovand alternative inteligente si atractive la eternul look clasic, clasicul fiind, asa cum se stie, mereu la moda, dar si putin compromitator pentru femeia moderna care vrand-nevrand trebuie sa adopte periodic schimbari inspirate de look pentru a-si mentine o imagine de succes.

Oferta profesionistilor din lumea modei pentru sezonul toamna-iarna 2014-2015 include multa diversitate si in ce priveste propunerile pentru machiaj, stilistii venind in intampinarea femeilor de toate varstele cu idei complet noi precum si cu altele deja cunoscute iubitoarelor de frumos, dar ajustate la cerintele modei din prezent. Machiajul clasic este astfel concurat de machiajul modern, mai discret sau in tonuri extravagante, pentru fiecare gust si tip de personalitate stilistii reusind sa raspunda cu o oferta pe masura asteptarilor.

1. Machiajul natural

Varianta moderna a machiajului clasic, machiajul natural a castigat de-a lungul anilor un loc fruntas in topul preferintelor iubitoarelor de frumos, iar stilistii continua sa il promoveze ca pe una dintre cele mai potrivite alegeri pentru anii urmatori. Machiajul natural completeaza de minune o tinuta eleganta, chic, este ideal si pentru tinuta de strada si se potriveste foarte bine si la locul de munca.

2. Machiajul punk cu accente futuristice

Stilul punk va influenta pe mai departe trendurile pentru machiaj in sezonul toamna-iarna 2014-2015, influentele punk fiind combinate in mod inspirat sau doar cu simplu caracter experimental si cu multiple accente futuristice precum accentele metalice, machiajul extravagant in culori constrastante, chiar stridente, machiajul smokey in nuante dramatice, teatrale sau machiajul experimental care sfideaza regulile asortarii culorilor la un tip aparte de ten.

3. Machiajul sobru cu accente militare

Concentrandu-se pe zona ochilor unde vor fi folosite preponderent culori inchise, specifice uniformei militare, si continuand cu sublinierea atenta a siluetei prin mijloace vestimentare si grafice, machiajul de inspiratie militara este un trend nou care inca nu si-a castigat un loc fruntas intre alegerile iubitoarelor de frumos, dar care este totusi interesant ca alternativa si recomandat mai ales femeilor cu o silueta supla.

4. Machiajul cu accente etnice

Similar intrucatva cu machiajul de inspiratie militara, machiajul de inspiratie etnica nu se limiteaza doar la sublinierea zonei ochilor prin efecte speciale ci incearca sa obtina un efect unitar prin asortarea culorilor pentru machiajul obrajilor si a buzelor, culorile dominante folosite pe ansamblu fiind si aici inchise precum maro si alte nuante de maro inspre rosiatic sau cenusiu.

5. Machiajul pentru gene alungite in varf-de-sageata

De inspiratie clasica si foarte chic, machiajul care alungeste genele cu tipare in forma de varf de sageata care pot veni in forme diverse (sageti simple, duble, etc.), este o idee inspirata pentru sezonul rece 2014-2015 datorita simplitatii si elegantei sale. Mai putin alunginrea inedita si nonconformista a sprancenelor, restul machiajului presupune sprancene desenate la perfectie si arcuite cu arta precum si aplicarea unui machiaj natural, simplu, care da foarte bine pentru mai toate situatiile si ocaziile minus tinuta la locul de munca.

6. Machiajul ochi de pisica

Deja cunoscut iubitoarelor de frumos din Romania, machiajul ochi de pisica pentru noul sezon primeste un plus de feminitate si mister anul acesta gratie reinventarii sale inteligente care l-a propulsat aproape imediat in topul preferintelor femeilor de toate varstele. Similar intrucatva cu machiajul pentru gene alungite in varf de sageata, machiajul ochi de pisica este mai complex, imbogatind si accentuand atat genele cat si sprancenele pentru a se obtine efectul misterios si super feminin dorit. Este un machiaj de inspiratie retro care cere obligatoriu o tinuta rafinata si o atitudine pe masura.

7. Machiajul in tonuri albastre

De asemenea de inspiratie retro, machiajul in tonuri albastre poate fi alternat prin culori care pleaca de la albastrul intens pentru gene si pleoape pana la safir, cobalt, tonuri de albastru cu negru sau nuante albastrii foarte apropiate de tonurile clasice ale machiajului smokey eyes. Machiajul in tonuri albastre reprezinta o propunere nonconformista si radicala pentru o schimbare de look, albastrul fiind folosit preponderent in zona ochilor unde se permite in premiera aplicarea conturului de ochi si pe genele inferioare si aria de piele fina din imediata lor vecinatate. Machiajul in tonuri albastre poate fi aplicat dupa modelul ochi de pisica sau varf-de-sageata sau contur clasic in jurul ochilor, aici fiecare doritoare fiind incurajata sa aleaga ceea ce crede ca o prinde mai bine.

8. Machiajul ombre

Completand ingenios tehnicile ombre de colorare a parului, machiajul ombre se anunta a fi o revelatie pentru anii urmatori, acest tip aparte de machiaj bazandu-se prioritar pe combinarea culorilor in degradeuri dintre cele mai inedite atat pentru buze cat si pentru ochi si pleoape. Un machiaj ombre facut corect pune frumos in evidenta sprancenele si buzele si seduce prin armoniile sale cromatice de mare efect. Culorile propuse pentru sezonul rece sunt desigur inchise, dar alternarea lor cu pricepere va conduce la un look de exceptie, nu doar chic, dar si suficient de provocator pentru serile petrecute prin cluburi sau in alte locatii unde distractia si voia-buna sunt la ele acasa.

9. Machiajul in tonuri de mov

Sezonul rece este o adevarata sarbatoare a tuturor tonurilor inchise si chiar a celor usor mai deschise de mov, acum nuantele clasice de violet, pruna, purpuriu, indigo si lila sau cele care vin in tonuri metalice fiind alegeri inspirate atat pentru machiajul de zi cat si pentru cel de seara. Modul in care sunt combinate aceste nuante va hotari daca la final veti obtine un machiaj mai discret sau mai accentuat, iar partea cea mai buna este ca machiajul in tonuri de mov este compatibil nu doar cu toate tipurile de ten, dar si cu ochii de toate culorile. Mai avantajate vor fi femeile cu ochi verzi sau albastri insa, cu ceva eforturi suplimentare, ochii caprui si cei negri se preteaza de asemenea la acest tip clasic de machiaj.

10. Machiajul metalic

Probabil cea mai gustata propunere a stilistilor pentru sezonul toamna-iarna 2014-2015, machiajul metalic a castigat deja foarte multe adepte in intreaga lume, iar acest lucru se datoreaza in primul rand diversitatii coloristice si adresabilitatii largi a acestui tip aparte de machiaj. Argintiul, auriul, aramiul, dar si multe alte culori in varianta lor metalica concureaza strans pentru conferirea unui look chic si foarte la moda, alegerea fiecareia dintre doritoare bazandu-se atat pe preferintele personale cat si pe compatibilitatea dintre combinatia favorita de culori si tipul de ten si/sau coafura.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu