Beauty quizz Frumusete

Machiaj durabil pentru sezonul rece!

Machiaj durabil pentru sezonul rece!Se crede de regula ca machiajul poate fi ruinat rapid doar in sezonul cald cand temperaturile ridicate si transpiratia contribuie din plin la distrugerea chiar si a celui mai bine realizat machiaj, dar adevarul este ca machiajul poate fi distrus la fel de usor si in miez de iarna, in sezonul rece diferentele bruste de temperatura (exterior-interior), zapada, alti factori de mediu si, nu de putine ori, chiar si transpiratia avand de asemenea un impact negativ asupra machiajului nostru.

1. Poate mai mult decat in sezonul cald, in sezonul rece hidratarea tenului este esentiala pentru realizarea unui machiaj de succes, acum frigul laolalta cu celalti factori potrivnici de mediu conducand mult mai rapid la o dezhidratare accelerata a tenului si a pielii in general. Este esential prin urmare sa va hidratati tenul si pielea zilnic, fiind asa mai bine pregatite pentru aplicarea machiajului.

2. Apelul la primerele de ultima generatie este complet recomandat in sezonul rece, aplicarea primerului dupa hidratare si inainte de realizarea machiajului garantand nu doar rezistenta machiajului in timp, dar si ascunderea imperfectiunilor tenului precum si o protectie suplimentara a tenului sensibil atat contra frigului cat si contra produselor folosite la machiajul propriu-zis.

Nu uitati insa faptul ca primerele se adreseaza diferit fiecarui tip de ten in parte, fiind obligatoriu sa folositi doar un primer de calitate adresat tenului vostru, fie vorba despre ten gras, uscat sau normal.

3. Exista la ora actuala pe piata si primere special adresate pleoapelor, iar functia lor este de asemenea de a asigura un machiaj de calitate, durabil, dupa aplicarea unui astfel de primer fardul de pleoape aratand mai bine si mentinandu-se intact pentru mai multa vreme.

4. Daca veti folosi un primer compatibil cu tipul vostru de ten, baza de machiaj nu va mai trebui sa fie atat de incarcata ca in anii trecuti, in prezent fiind suficient sa aplicati, dupa ce ati ascuns imperfectiunile tenului cu un primer de calitate, un strat subtire dintr-o crema de ultima generatie din gama BB (care include si factor de protectie solara) pentru a obtine astfel o baza de machiaj usoara, garantie a unui machiaj in pas cu moda zilei, respectiv un machiaj cu aspect natural.

Suplimentar, cremele din gama BB reusesc sa deschida optim aspectul tenului, acesta fiind un atu major pentru un machiaj de succes.

5. Cosmeticele pe baza de pudra ar trebui eliminate definitiv din trusa voastra de machiaj mai ales in sezonul rece cand frigul are un impact profund asupra ingredientelor din care sunt compuse aceste cosmetice-pudra.

Ca alternativa optima, stilistii va recomanda un blush (fard de obraz) tip crema cu textura catifelata si moale, aici putand alege dintr-o gama variata de culori pe acelea care va prind mai bine. Aceste farduri crema mentin machiajul mai bine decat fardurile pudra si exista pe piata, daca asta cautati, si farduri crema pentru obraz cu ingrediente organice, suta la suta bio.

6. Buzele in sezonul rece nu sunt de regula pictate cu glosuri sau alte cosmetice de buze similare care se aplica in strat mai gros, iar aceasta este o ideea foarte buna deoarece rujurile mate, inclusiv cele care vin in rosu, se mentin mai bine la frig si nici nu trebuie aplicate in strat gros pentru a reda buzelor un aspect plin si placut.

7. In sfarsit, de data recenta si deosebit de eficiente, spray-urile pulverizatoare pentru fixarea machiajului nu contin de regula alcool si functioneaza pe principii similare cu fixativul de par, respectiv ajuta la mentinerea machiajului in loc, maresc durata de viata a machiajului si de asemenea revigoreaza si netezesc tenul.

Astfel de spray-uri pot fi folosite atat pentru fixarea machiajului dimineata cat si pentru improspatarea machiajului pe timpul zilei. Surprinzator, la ora actuala cele mai populare spray-uri pentru fixarea machiajului sunt cele simple, pe baza de apa minerala, care nu sunt deloc scumpe, dar sunt foarte eficiente pentru asigurarea unui machiaj durabil (probabil gratie vitaminelor si altor antioxidanti prezenti in apa minerala).

 

 

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu